dimecres, d’agost 25, 2004

Cadàver a la platja i altres notícies.

Cadàver a la platja

Mentre es van coneixent les darreres notícies, aterradores, sobre la hipòtesi que l'origen de l'incendi de dilluns fos provocat per un acte criminal del marit, un altre fet aberrant m'enxampa a punt de sortir de casa aquest matí, quan m'ha trucat l'inspector en cap per comunicar-me que han trobat el cos d'un home mort, probablement es tracti d'un homicidi. Es tracta del vigilant nocturn d'un conegut xiringuito de la platja de Sant Simó, on ha estat trobat el cadàver.
:
He trucat l'Alcalde i he enviat sengles SMS als portaveus, que, com l'altre dia, han tornat a ser amables i col·laboradors. Davant el mal evident, tots els petits mals -inclosa la política, si se'm permet la broma, que no ironia- prenen una dignitat que és encomiable. La consellera d'Interior ha mostrat a l'Alcalde el suport del Govern de la Generalitat per tot el que faci falta.
:
Parlo amb la premsa, que es fa ressò de la preocupació per la segurtat de la zona. Els dic que, malgrat el fet, el cert és que es tracta d'una zona tranquil·la; que, en aquell moment, els serveis de neteja de la platja estaven treballant-hi i, per tant, pràcticament mai no hi deixa d'haver un cert grau de control. Durant el dia, els agents de platja i els socorristes reforcen la seguretat, especialment dels banyistes. A la nit, entre els responsables privats i els dispositius nocturns de la Polica per la ciutat la seguretat hauria de quedar garantida. El fet que hagin mort un vigilant, vol dir, a més, que l'establiment vetllava per la seguretat de l'espai. Però és clar, la prevenció no és infal·lible, què més voldríem. En tot cas, com sempre, la prioritat ha de ser ara l'esclariment dels fets i la detenció del culpable. El cas ha passat a mans de la policia científica dels Mossos d'Esquadra.

El Barça per dins

Ahir vaig sopar mirant un documental a TV3 sobre els primers passos de la nova Junta Directiva del Barça. M'hi vaig posar pensant-m'hi que ho miraria 10 minuts i em vaig quedar fins el final. És un documental fantàstic. Està molt ben fet des de tots els punts de vista.
:
L'Eloi Aymerich em va dir que aquest documental titulat "FC Barcelona Confidencial", ha estat coproduït per la BBC, TV3, ARTE, Canal Plus i la Televisió Nacional Alemanya i que hi havia treballat com a ajudant de producció del gener al juny del 2004, i ja m'advertia de la seva qualitat. Ja me n'havia parlat mentre s'estava fent, un dia que vam anar a sopar.
:
Li he enviat un e-mail felicitant-lo. En general, al final, la Junta surt bastant ben parada, destacant el caràcter d'aventura apassionant, de repte d'uns quants xicots que han entrat a les golfes de l'avi i volen ser els millors en tot... Em va agradar veure les juntes, s'assemblen tant a totes les altres reunions a les que acostumo a anar.... que penso que, al cap i a la fi, tot més o menys va igual, que es tracta d'un grup humà. Però m'agrada el tractament que hi van donant als problemes que van sorgint (divisions, adversitat...) per la via de la paciència, la confiança (encara que "no paciència, vull confiança" diu Laporta).

En canvi, trobo que hi ha algunes coses preocupants de la nova Junta. D'entrada, ells mateixos reconeixen un cert aire de suficiència arrogant i no es treuen del damunt la imatge de persones benestants (les escenes del casament ho demostren). Queda una mica en evidència el vicepresident Sandro Rossell, que diu "can pitxa" enlloc de "can pixa", i que "hem d'anar a hòsties" i ridiculeses com aquestes... I, per últim, una certa xuleria mal dissimulada de Joan Laporta ("dilluns vam dir que el fitxaríem i dimecres ja estava fitxat, que n'aprenguin!" o "¿te imaginas que después de ser presidente del FC Barcelona fuera el presidente del Gobierno?"). Ah, i una cosa no ha canviat gens al Barça: és una cosa tant d'homes... que les dones són representades com a auxiliars (la dona de...).
:
Més entrevistes i notícies
:
Del web del PSC de Mataró, cal destacar una entrevista a Manuel Mas que fa balanç dels primers mesos del Govern Zapatero. "El canvi consisteix en girar com un mitjó el que estàvem acostumats en els darrers anys de l'Aznar", diu. Dilluns es publicava l'entrevista a Arcadi Vilert en la que el regidor d'Urbanisme recorda que "l'estratègia del PAUM s'aprofita per aconseguir un 30% d'habitatge a preu assequible, més equipaments i més zones verdes". El dia anterior es publicava una nova entrega sobre aquest nou pla urbanístic en les que es parlava d'altres transformacions previstes per obtenir més espais lliures, equipaments i habitatges assequibles a Mataró, als sectors de Can Gassol, El Verdet i Ptge. d'En Matas. Diumenge també teníem una altra entrevista, en aquest casal regidor de Manteniment, el socialista Quico Melero: "Cal donar resposta a una ciutat cada vegada més gran, amb més serveis, equipaments i espais públics que mai", deia. I dissabte, tocava el torn a Alícia Romero, en una altra entrevista en la que la regidora de Joventut i Esports esperava "que al Pla local de Joventut hi hagi força participació i que sigui el de tots els i les joves de Mataró".
:
Per últim, destacar la nota de premsa en la que es dóna compte de la rebaixa dels incidents durant Les Santes i l'increment d'efectius de Protecció Civil (314, l'any passat, 260), qüestió de la que em sento especialment orgullós, gràcies al bon fer del conjunt de serveis professionals i de voluntariat (Policia, Creu Roja, Bombers, Comisió de Festa Major, ADF, personal del Patronat de Cultura...) així com el de la cap del servei municipal de Protecció Civil, la Montse Font.
: