dissabte, d’octubre 16, 2004

Darrer dia del Congrés del Maresme i 2 coses més

Tot el dia de Congrés. Avui ha estat el dia clau. Tot el matí, hem estat debatent les esmenes que s'havien presentat a les ponències. En Josep Jo i un servidor hem estat els ponents de la d'acció municipal. A mi m'ha tocat defensar la part relativa al funcionament i impuls polític dels grups municipals socialistes. Hem anat ràpid, ens hem posat aviat d'acord. Als congressos veus molta gent que feia temps que no veies, i te'n presenten molta que no coneixies, i sempre té regust de poc. El Maresme té una gent collonuda, i molt desconeguda, treballant fermament al seu municipi. Al migdia hem dinat al Sorrall i, a continuació, hem presentat els treballs de les ponències. Són unes molt bones resolucions, a les que hem d'afegir la de la JSC que ha llegit en Ferran Asencio, secretari d'Organització a la comarca, mataroní i un bon amic meu. Ens permetran de fer un treball de veritat. Elles, i no els noms, són les reals protagonistes d'aquesta jornada. L'eurodiputada Maria Badia ha parlat sobre la propera fita: aconseguir el màxim suport possible a la nova Constitució Europea.
:
A continuació hem votat. La Comissió Censora de Comptes. La Presidència del Consell de Federació, aquest "parlament" del PSC al Maresme, amb Esteve Terradas. Els consellers nacionals, entre els quals tinc l'honor de comptar (gràcies per la confiança). I, finalment, la Comissió Executiva, la direcció, amb en Santi Fontbona al capdavant com a Primer Secretari, amb una executiva que inclou els mataronins Manuel Mas (Política Institucional), Consol Prados (Acció Parlamentària), Ivan Pera (Comunicació) i Pilar Gonzàlez, a més de Carles Fernàndez, com a Primer Secretari de la JSC del Maresme.
:
En Santi serà un molt bon Primer Secretari. És un paio pencaire i honest, té les coses clares i s'escolta molt a la gent. He estat treballant amb ell en tant que tots dos ens dedicàvem a l'Organització (ell al Maresme, jo a Mataró). Després, en aquest llarguíssim cicle electoral en el que hem compartit treballs, fatigues i èxits. I també ha estat un plaer ser al seu costat en el procés congressual que hem acabat avui. Només li veig dos defectes: És d'Arenys de Mar i de l'Espanyol.
:
Ha estat un molt bon Congrés. La feina que ens hem encomanat, molta. Santi hi ha dit molt clar: "Tenim tres objectius: fer partit i fer-ho bé; governar per la majoria dels ciutadans i ciutadanes del Maresme i guanyar les eleccions del 2007". Endavant!
:
Per acabar
:
Dues coses més que m'havia deixat: Una, que finalment vaig valorar públicament en nom del Grup Socialista l' Audiència Pública sobre el Pressupost i Programa Municipals del 2005, aprofitant per respondre amb una mica de canya, només una mica, a les crítiques una mica previsibles que ens han fet els de l'oposició. Dues, que avui es posa en marxa el TecnoDiari, una iniciativa conjunta de TecnoCampus Mataró i capgros.com per festejar la Setmana de les Noves Tecnologies per Tothom. Realment, és molt bona. Felicitats!