divendres, d’octubre 08, 2004

Després del Ple

Vinc del sopar de després del Ple. Crec que ens ha anat molt bé. Avui hem fet passos de gegant, especialment en el tema urbanístic. Dues dades d'inters: amb l'aprovació del Pla del Rengle, `aquest sector redueix la densitat un 35% i pot guanyar 500 llocs de treball en empreses d'alt valor tecnològic que són a punt d'instal·lar-s'hi. L'Arcadi, com sempre, brillant.
:
A mi m'ha tocat defensar l'aprovació inicial de l'Ordenança de Civisme, en la que hem tingut un debat interessant, especialment amb el PP. Com que són uns marxistes de pa-sucat-amb-oli es creuen que ells, la dreta, són dipositaris dels valors de l'ordre públic, i que l'esquerra és el desgavell. Quan l'esquerra es posa a legislar i a posar en solfa l'ordre públic, es descol·loquen. En el fons, ells s'estimen més el desordre, la desregulació... una llibertat sense límits que -com totes les coses sense límits- acaba per deixar de ser llibertat.
:
Avui vaig ràpid, però no m'estaré de comentar l'excel·lent operació policial hispano-francesa contra ETA, amb la desarticulació de la direcció i d'arsenals a punt. Pels socialistes, pels demòcrates en general, és ua gran notícia. Demà sortiré al carrer més segur. Dues reflexions: la primera, que la treva era una trampa: en ella van reorganitzar.-se, comprar míssils terra-aire, etc... La segona, que el pacte per les Llibertats i contar el Terrorisme, a iniciativa de Zapatero, ha propiciat la fi d'ETA, o quasi la fi, i el seu respir. Si encara hi havia algú que es pensés que aquell no era el camí, ara què diu?