dissabte, de febrer 19, 2005

Reflexió | 8 anys

Jornada de reflexió
:
Explicar al lampista de què va això de la Constitució Europea, perquè t'ho pregunta. Muntar un xilòfon. Proveir-se al SuperSol. Comprar rap. Animar les companyes que encara avui preparen la jornada de demà. Desclavar el pin del fins demà. Recordar-se dels epítets i l'enfgrescament que ahir lluïa Manuel Mas. Trobar-se amb altres companys que apuren el dissabte. Serrells de feina per telèfon. Preparar un sopar amb tot el cor. Recordar-se del sopar d'ahir amb tot el cor. Comprar cinquanta piruletes. Petonejar. Olorar la tarda de fred i quietud. Anar a missa ("Aixequeu-vos, no tingueu por", Mt, 17, 1,8). Veure una parella d'adolescents que, lluny de noses i inclemències, es fan seu aquell racó de carrer amb un petó llarguíssim en una posició que tu ja trobaries incòmoda. Comprovar que el món continua al revés gràcies a internet (també a Mataró). Llegir els altres blogs. Emocionar-se amb l'Eloi i amb Edvard Munch. Sentir Bach. Retallar fotos i articles. Llegir diaris endarrerits. Fumar. Trucar i que truquin. Recollir les llavors de la glicina, la teva i la de la casa del costat. Regalar dues llimones carnoses i oloroses que vas arrencar fa dos dies. No entendre res del que parlen uns xinesos rient i uns àrabs somrient prop teu. Parlar d'electricitat estàtica amb el teu fill i no saber sortir-te'n. Riure's junts d'unes llaminadures que es diuen T-tas.
:
Vuit anys
:
"No portem els fills al món, tan sols, per gaudir-ne, sinó per estimar-los, perquè frueixin de la realitat i descobreixin, amb nosaltres i a través nostre, la bellesa que hi ha en el món. (...) En acllir un fill, hi ha una reducció del camp expansiu de l'ego, tant a nivell temporal com espacial"
:
Francesc Torralba, Pares i fills. Ed. Planeta, Barcelona, 2003, pp. 54 i 63.
:
"La maternitat és automàtica. Però la paternitat és una condició que caldrà anar renovant i guanyant dia a dia"
:
Joan Barril, Condició de pare. Ed. La Campana, Barcelona, 1997, p. 89
:
"Pel bé que veig i el mal, et tinc sempre present:
la terra dels meus ulls l'adobes amb rialles"
:
Antoni Puigverd a VV.AA. [Ed. Jaume Subirana] Generacions, Eumo Ed. Vic, 2001, p. 77.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dia de reflexió fent de pare: pendent de les décimes de febre del meu fill i preparat per sortir pitant cap a l'hospital si la cosa es dispara. :)

Joan Salicru ha dit...

cony, si que t'ha donat de si el dia de reflexió...