dimecres, d’abril 13, 2005

Per posar-se al dia

Eutanàsia i seguretat global
:
Avui recomanarem articles. En primer lloc, la crònica que La Vanguardia publica sobre una iniciativa de l'Institut Borja -d'inspiració cristiana- per acollir l'eutanàsia, ambinteressants i desapassionades reflexions al respecte del tema i, sobretot, amb la idea del respecte a la dignitat humana com a centre també del missatge cristià. Ho completa un article de la consellera Marina Geli, també molt recomanable, que explica quina ha estat la posició del Govern català al respecte d'aquest debat social. Finalment, també us recomano un article de Jaume Curbet a la revista digital Governance, sobre la producció de la inseguretat global, part del qual ens el va resumir dijous passat a Mataró. Descriu molt bé el factor de la por i de la seguretat en la dinàmica actual de la globalització. Molt revelador.
:
La campanya de Patxi (XII)
:
Patxi(Foto: Gorka Lejarkegi)
:

Avui, a El Periódico, l'escriptor José Luis Zubizarreta dóna algunes claus de la campanya. Adverteix del seu caràcter discret, tant per raons de prioritat informativa (la mort del Papa) com per l'absència activa d'ETA. I també destaca un nou escenari polític en el que, per primera vegada, una força fa el pas de trencar els blocs i de proposar-se com alternativa de pau i de concòrdia. És l'aposta de Patxi López i de Zapatero. Us recomano que el llegiu. Com també l'entrevista a El País, en la que el candidat socialista defensa el projecte autònom i integrador a totes bandes que ell representa.
:
El sempre atinat Cinto Amat publica avui el seu (esperat) post sobre la il·legalització de la candidatura successora de Batasuna. Impecable.