dimecres, de maig 11, 2005

Maragall | Baron | Mas | barris

maragallibaron Foto: PortalMataro.com
:
Avui també ha estat un dia del que se'n poden dir moltes coses. Especialment, perquè Pasqual Maragall, el President de la Generalitat, ha visitat avui oficilament la nostra ciutat. A primera hora, els regidors l'hem rebut a l'Ajuntament, desp´rés s'ha reunit una estona amb l'Alcalde i els portaveus i, a continuació, ha iniciat un periple per la ciutat. Primer ha passejat una estona pels carrers del centre de Mataró. A continuació, ha visitat la seu de la Fundació Hospital, dedicada fonamentalment a Hotel d'Entitats Sòcio-sanitàries. Després ha arribat fins al Port i ha finalitzat la visita al Rengle, un sector que albergarà la Universitat, emprese altament competitives, un nou parc, i habitatges i equipaments. En un matí, hem fet un resum ràpid a les prioritats municipals (cohesió, sostenibilitat, economia) i hem fet una visita de força profit. (Per cert, si voleum, Iceta ofereix ja el text del discurs de Zapatero al debat parlamentari d'avui).
:
baronalacte Foto: Fermí Manchado.
:
A capgros.com ja publiquen la valoració que he fet com a Primer Secretari del PSC de Mataró, i portaveu socialista a l'Ajuntament, del primer any de Joan Antoni Baron a l'Alcaldia (vegeu més avall). Per cert, a internet hi ha des d'avui penjat el vídeo (en tres trossos) que vam fer servir per a la presentació de l'acte d'ahir. Una gentilesa de l'amic Jaume Álvarez.
:
L'altre alcalde, el que fa un any va plegar, segueix la seva entusiasta singladura com a diputat a les Corts. Té la gentilesa de citar-me en un altre blog on li fan una entrevista. Les dues coses, el blog d'un jove socialista de Toledo, i l'entrevista al nostre diputat Manuel Mas, us les recomano.
:
Al vespre he acabat a la reunió del grup socialista de barri de Rocafonda i El Palau, un grup de companys i cmpanyes que treballen a fons per a la millora d'aquests dos barris i que ens trobem de tant en tant per avaluiar com anem. El debat, com sempre, ha estat molt profitós.
Contingut i tarannà (publicat a capgros.com)
:
El que més sobta d'aquest nou alcalde, segurament, és l'enorme capacitat d'acostar-se a un ampli conjunt de realitats, de sensibilitats, d'esdeveniments, i que les persones notin aquest acostament com la condició necessària per poder resoldre després tot el que s'ha de resoldre. Va dir que escoltaria, i ha escoltat. Que seria proper a la gent, i no ha parat d'estar amb gent. Va dir també que compliria, en sis mesos, una sèrie d'objectius, i els va complir. I encara va fer una altra oferta, la d'un Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social, és a dir, una invitació a unir els esforços per situar-nos davant el principal repte que tenim. Estic parlant de l'ocupació i de la nostra capacitat d'innovar en una economia com la d'avui, globalitzada i especialitzada.
:
La llista d'actuacions enllestides és molt gran (des del PSC hem fet una
versió reduïda al web http://mataro.psc.es), i inclouen centenars de places d'aparcament, més de 40 carrers amb nou enllumenat, nous equipaments, nous carrers i places, indicadors molt positius, etc. Però, sens dubte, el que més ens engresca, el que més ens il•lusiona, és el conjunt d'actuacions que estan per fer. En el camp de l'habitatge i l'ocupació, en la dotació de nous espais per a empreses altament competitives al costat del futur TecnoCampus, en la reforma de més eixos viaris bàsics als nostres barris, en nous equipaments culturals i esportius a punt d'obrir-se, etcètera. No vull cansar-vos. A més, comptem, per primera vegada, amb la veu de Mataró a tots els parlaments: Consol Prados a la Ciutadella i Manuel Mas a les Corts. Amb això i una majoria de progrés als tres nivells de l'administració, no digueu que el panorama no engresca.
:
Com no ho ha estat aquest darrer any, no serà pas senzill. L'Alcalde no va tenir ni els 100 dies de gràcia que tradicionalment es donen. Però no passa res. Hi ha hagut problemes, no ens n'hem d'amagar. El darrer, a parer meu, resolt amb rapidesa i contundència. Crec que això farà un Govern encara més fort i preparat per enllestir els objectius que es va proposar a l'inici del mandat. Això sí, sempre amb la voluntat de diàleg i entesa, sempre escoltant abans d'actuar, parlant abans de fer, concertant amb la gent abans que tirar pel dret. I és que la política, com hem vist darrerament, és programa i és estil, contingut però també tarannà.
:
Ramon Bassas i Segura
Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró