dijous, de maig 05, 2005

Zaplanitzant

Avui hem tingut Ple, on hem pogut explicar, entre d'altres, la valoració de cadascú sobre la situació creada després de la dimissió del regidor Civit. Com era previsible, els grups del Govern hem demanat que se centrés el tema en el veritable objecte del debat: els fetc continguts en un expedient informatiu que un portaveu ha dit amb condescendència que ni se l'havia llegit ni se l'havia mirat. I l'oposició ha volgut atacar el conjunt del Govern, sesne adonar-se que estava fugint d'estudi.
:
El fet més greu ha estat l'actuació del grup del PP, cmparant-nos amb els nazis. A pocs dies de commemorar el 60è aniversari de l'alliberament dels camps de concentració del règim nazi, això no fa cap gràcia. El regidor Mojedano ("el bo"), no ha tingut empatx en titllar el mandat democràtic com "el Reich". I ha dit que, "després del nacional-socialisme i del nacional-cvatolicisme, vostès practiquen el nacional-progressisme". Més tard ha vingut el regidor David Rovira ("el dolent") que, bo i estar-ne absent, ha muntat la marimorena quan l'Alcalde ha dit "en tot cas, d'això en saben vostès més que nosaltres", s'ha aixecat del ple i així, ves per on, encara han despistat més el tema.
:
Però bé, el bo i el dolent, l'Acebes i en Zaplana locals, estan pugnant per veure qui serà el líder del PP. Es dóna el cas que Joan López, cap de llista, ha marxat de la política mataronina. Ni ve als plens (portem massa mesos sense veure'l), ni va a les comissions informatives, ni acudeix a cap reunió ni acte municipal (bo i que rep unes dietes per això). És diputat, però al Parlament tampc no el veuen. Mentre tant, els dos cadells, amb perfils diferents però amb clara vocació crispada-madrilenya, pugnen i lluiten aferrissadament per fer-se amb el control del Partit. I ho fan a veure qui la diu més grossa.
:
Sort que alguns hem parlat del problema, que hi era, de l'expedient informatiu i de la dimissió de Civit, que finalment era del que es tractava. En fi, ja s'ho faran.