dilluns, de juliol 25, 2005

Dia de Sant Jaume

Avui, dia de Sant Jaume, el migdia del qual l'he disfrutat en una capelleta barroca fantàstica que hi ha a l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró (amb la missa del patró), ens trobem ja a pocs minuts de la Crida de Festa Major. O sigui que faig quatre notes al blog i cap allà. Després, comença una nit que, per mi almenys, té un alt risc (correfoc, aglomeracions, etc.) i, per això, hi ha muntat un dispotitiu preventiu, amb comitè de crisi inclòs, de nassos.
:
Dues coses, doncs. La primera és que, un cop superades les polèmiques cartelleres vénen les alegries castelleres. Si en Quico es lamentava de la mala imatge que havia donat el primer (bo i que Maquiavel diria que ja va bé que parlin de tu malament, mentre parlin de tu...), avui, amb notícies als principals diaris, hem pogut veure com tothom reconeix l'alta qualitat de la colla mataronina, els Capgrossos, una de les més modernes, de fet, però que ha passat a ser de les millors de Catalunya. Osti, jo no hi entenc gaire de castells, més aviat gens. Però m'en sento molt orgullós d'una colla en la que hi tinc força amics i coneguts i que està donant tantes alegries a la ciutat.
:
La segona és que l'enquesta de La Vanguardia, de la que avui se'n publica una segon part, revela que hi ha un suport creixent del PSC en cas que les eleccions generals se celebressin avui. I que el segon partit, també a l'alça, seria el PP, com ja va passar als comicis europeus. Això confirma el que amb quatre pinzellades deia ahir, d'una banda, sobre el paper del PSC a la societat catalana i, d'una altra, sobre la crisi que viu CiU, larvada (crec jo) fa temps, de caiguda lenta, i que és més profunda del que sembla.