dimecres, de setembre 07, 2005

Una | moltes | quatre | 21.000 | Un

Una exposició
:
Damunt la quadrícula de colors universals, les finestres ens mostren el concret. Fins al traç. Ens avisen uns núvols. O uns espais que encara no sabem si poden suportar la nostra presència, si encara tenim prou pes o ja en tenim massa. Has deixat airejar el dol. Els dols. Has deixat la roba recolzada, descansada, penjada, rentada, ventada mentre torna a la nuesa quotidiana del dinar, del son, de la conversa recuperada. I la vida guanyada.
Moltes mercès
:
Una Mercè em diu a l'exposició d'una altra Mercè (mentre un tercer esperava una tercera Mercè) que sóc el culpable de la seva addicció a Donna Leon des que la vaig citar al final d'una entrevista a L'Agulla. I penso que només per això ja valia la pena, aquella entrevista. Moltes mercès.
:
Quatre òbits
:
Avui un funeral i demà n'enterren un altre. Quatre en una setmana, compto pel broc gros, i aquest de demà és el més difícil, per l'absència de ritual (no hi ha hagut vetlla, no hi ha funeral) i perquè demà em sembla que no puc deixar el que tinc per acompanyar un bon amic i la seva dona a la inhumació del seu estimat fill. Hauré d'afrontar el pèsam sense l'embolcall ni la facilitat que la cultura ens ofereix, així, nuament. I compartir com sigui la tristesa d'aquest home que sempre té un somriure.
:
21.000 euros
:
Els operatius policials permeten la detenció o la identificació, amb la posterior denúncia, d'alguns dels autors de les pintades al carrer, que emprenyen tant (amb raó), ahir al matí el darrer. Alguna vegada ho he parlat en aquest blog. I avui, a la nota feta per explicar l'actuació policial citada, recordem que han estat 41 les actuacions practicades en aquest semetre en una activitat que suposa una despesa municipal anual de 21.000 euros. Però cal que tothom hi ajudi. En primer lloc, denunciant-ho quan s'és víctima. Un nou focus d'incivisme surt avui a capgros.com i he dit que també ens posem mans a l'obra. Tampoc hi ha cap denúncia, però.
:
Un nou blogger mataroní
:
El d'avui (ja dic jo que un cada dia), que jo sàpiga, no és d'ICV, com els dos darrers mataronins que s'han incorporat a la blogosfera aquesta setmana. És carn de blog perquè li agrada polemitzar. I la història. I anar contra corrent. Parlo d'en Ramon Reixach, professor d'Economia i actiu membre del Museu Arxiu de Santa Maria. Benvingut!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Començo a tenir la impressió que Mataró deu ser la ciutat de Catalunya amb més blocs per habitant.
Serà veritat alló del lobby mataroní, que diu en Saül Gordillo?

Ramon Bassas ha dit...

No ho sé, noi, però avui me n'han dit un parell més.

Joan Safont ha dit...

Nous bloggers? Qui són?

Anònim ha dit...

El dia que ens trobem tots els del maresme !

Ramon Bassas ha dit...

- Joan
T'hauràs d'esperar al proper post. Sigan atentos a sus pantallas.

- Antoni
tens raó, Déu n'hi do, al Maresme...