divendres, d’octubre 28, 2005

Setmana política

versión en castellano.
:
El Ple extraordinari del Pressupost, d'una banda, i l'Assemblea de dimecres, junt amb l'acte de fa una estona, del PSC, han marcat la meva setmana política.
::
Rovira menteix
:
Del Ple ja en vaig parlar ahir. A més de la meva intervenció inicial, vaig contra-replicar per al·lusions de l'oposició. El poc temps fa que concentris en poques cosetes l'atenció i que, a més, siguin per respondre algunes coses de l'oposició que em va semblar necessari de rebatre. En la seva intervenció de rèplica, el regidor del PP, David Rovira, em reptava a dir si era el Govern del PSOE o el del PP qui havia invertit més a Mataró. Bo i que no era el tema del debat -i això ho vaig fer saber- em va servir per explicar que -per exemple- el Passeig Marítim de Mataró, que havia aprovat el darrer govern de Felipe Gonzàlez, va ser aturat per Aznar i que només una sentència de l'Audiència Nacional va fer que tiressin endavant. Rovira em va dir que no era cert (i que ell havia treballat molt, cosa que no dubto) i que la sentència tan sols obligava a pagar 10 milions de pessetes. Doncs no. Si mireu la premsa d'aleshores veureu que els deu milions eren a més a més, com a danys morals, però que la sentència obligava l'Estat a fer l'obra a la que s'havia compromès. Aznar (amb el suport de CiU) va ser nefast per Mataró. Només l'aplicació de la Llei d'Hisendes Locals, per exemple, va produir a l'ajuntament una merma d'ingressos de 250 milions de pessetes que, fins que no ha arribat Zapatero, l'Estat no ha compensat, bo i que l'anterior govern s'hi havia compromès.
:
Prioritat: les polítiques socials
:
Una de les coses que em sembla que donen per finiquitada del tot la darrera crisi del Govern Maragall és que estan aflorant projectes molt interessants dels departaments del Consell Executiu. La nova Llei d'Habitatge de la que parlava, que segurament haurà de modificar els aspectes que segurament són irrealitzables (compte: la majoria són molt interessants), per exemple. O el conveni importantíssim entre la Generalitat i l'Estat (quina diferència amb allò d'abans, no?) que, entre d'altres coses, representa millores rellevants pel Maresme. Com ho han estat també les darreres decissions en matèria cultural. Però ara, el que realment pot significar un canvi radical, és el de les polítiques socials, les que queden per fer el el mandat que estem (en el que ja s'ha complert un 60% de les mesures socials del Tinell) i les que es desenvoluparan de l'aplicació de la Llei de Dependències que Zapatero vol portar en aquest període de sessions i que significarà un !"quart pilar" a l'Estat del Benestar. De tot això en va parlar Víctor Francos (el primer, a l'esquerra de la foto, de Jaume Álvarez) a l'Assemblea de dimecres en la que, per cert, vam aprovar trenta esmenes mataronines (bona feina, companys) a la Ponència Marc de la IV Conferència Nacional del PSC (en la que parlarem de tot això) que serà d'aquí un parell de setmanes.
:
Terradas, a Cerdanyola
:
El regidor i diputat provincial Esteve Terradas (a la foto, de www.diba.es) ha protagonitzat avui, davant una quarantena llarga de persones, un dels "cafès" que fem els socialistes per provocar la tertúlia i la participació de simpatitzants i altres ciutadans. Ha estat a la nostra seu al barri de Cerdanyola i s'ha parlat de tot i força, especialment dels temes que ell té encomanats: la comunicació i participació ciutadana en els afers públics i el turisme com a motor econòmic. La trobada, que ha estat amena i participada, ha acabat amb uns merescuts aplaudiments per la concissió de les respostes donades als temes que s'anaven plantejant. N'estic molt satisfet.

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Tampoc es pot dir que el senyor Solbes inverteixi més a Catalunya, aquest any ha invertit menys que el passat i el passat menys que alguns anys del PP. El dèficit fiscal segueix creixent.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro,
És que no he tingut ocasió encara d'accedir a les dades segregades dels PGE per 2006. Quan les vegi, ja ho comentaré.