dimecres, de novembre 09, 2005

Volem una ciutat més cívica *

"Ja portàvem l'experiència d'un Pla de Civisme, el mandat passat, més centrat en la sensibilització, i en aquest mandat s'ha desenvolupat l'Ordenança de Civisme" comenta el regidor socialista Esteve Terradas, responsable del Pla. Aquest nou reglament, així com l'aplicació d'altres normes de neteja, contra el consum de drogues o el soroll, han permès "més de 1700 denúncies sobre civisme, del gener a a l'agost de 2005" vaig complementar fa pocs dies en la meva condició de regidor de Seguretat i que, com a portaveu socialista, celebro que aquesta línia sigui una de les prioritàries per l'any que ve. "Hem de recuperar alguns racons i millorar la nostra convivència, amb educació, en primer lloc, però també amb sancions", ha dit. "El PP no va aprovar l'Ordenança de Civisme perquè deia que era massa intervencionista, però la realitat és que és un instrument de pacificació i de garanties ciutadanes molt eficaç".
:
Per la seva banda, Francesc Melero, el regidor de Serveis Municipals, ha informat de l'increment "tant del pressupost dedicat a la neteja dels carrers, el 2006, com de les sancions contra els que embruten, el 2005, en dos anys les hem doblat". Oriol Batista, regidor de Salut, insisteix que "les sancions no tenen voluntat recaptatòria, per això, fa temps que l'ajuntament disposa de mesures alternatives, com els cursos d'Educació Viària o serveis a la comunitat per infractors de civisme i ara incorporem també pels menors sancionats per consum de drogues".
:
La seguretat ciutadana i l'increment del civisme han estat dos objectius de l'Ajuntament i que formaven part del Programa Electoral amb què el PSC es presentà a les eleccions de 2003. La important reducció de delictes i faltes en aquests darrers anys ha anat acompanyada d'un increment de les detencions i de la cooperació policial. Som lluny del buit policial que va propiciar l'anterior Govern del PP, amb la reducció dràstica d'efectius a Catalunya prèvia al desplegament dels Mossos d'Esquadra.
* Crònica al butlletí municipal MesMataró (novembre 2005), com a Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró.