dimecres, de gener 18, 2006

Aparcaments | PP | Fantasmes

Ple d'aparcaments
:
El passat Ple municipal va aprovar la construcció de 4 nous aparcaments que representen 760 noves places d'aparcament a la ciutat d'un total de més de 15oo places públiques que es preveu dotar la ciutat els propers dos anys. És un esforç que complementa amb escreix l'esforç municipal dels darrers anys per dotar el conjunt de la ciutat de moltes més places d'aparcament, la majoria d'iniciativa pública però d'explotació privada (sistema utilitzat des que el mercat va deixar d'invertir en la construcció de grans aparcaments).
:
L'aparcament, i més en una ciutat com la nostra, la majoria dels carrers de la qual han estat dissenyats sense comptar amb aquest element, és un dels grans problemes urbans. I totes les polítiques alternatives a l'ús intensiu dels cotxes pessen per una dotació suficient de places on deixar-los.
:
Vegeu l'editorial de capgros.com. Té raó que això sol no resol tots els problemes de mobilitat, però ajuda força. I el quadre que adjunto, tret del butlletí municipal MesMataró d'aquest mes, que permet fer-se una idea general de la ubicació dels aparcaments existents i els futurs.
:
El PP i les dictadures
:
Els del PP de Mataró, erre que erre, s'entesten en considerar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya propi d'una dictadura. Entren en un terreny molt pantanós, especialment per ells. Si volen saber de dictadures, que parlin amb Fraga, que en fou Ministre justament d'Informació i Turisme, i que promulgà una llei contra la llibertat d'expressió, la Llei de Premsa. La diferència és que els demòcrates hem hagut esperar que siguin les urnes qui el facin fora del poder.
:
Diuen que els han insultat però no diuen com ni qui. M'imagino que no nosaltres. Al darrer Ple, la seva intervenció va ser vergonyosa, amb acusacions absolutament falses i mentides desmuntades a l'instant. En fi, sembla que en la pugna per veure qui mana al PP local en l'era post-López, l'esport és a veure qui s'assembla més a Zaplana (serà això un insult?). Si no, no ho entenc. Mentretant, com veieu, els del PP viuen en un món que no deu ser pas el de la resta de mortals. Vaja, algú es pot creure que el dret a la llibertat d'expressió està vulnerat? Algú creu que tenim institucions pròpies de la dictadura?
:
En realitat volen dissimular que treballen poc. Ja ho hem dit altres vegades. A banda de faltar a força reunions de les comissions informatives (llocs de debat dels temes previs als plens i juntes de Govern), vam veure fa poc com no van presentar cap al·legació a les Ordenances Fiscals de 2006. Senzillament, o els va fer mandra o és que no tenen res a dir. (Foto: PortalMataro.com)
:
Una de fantasmes
:
(No, no parlo del PP, ara). Els diaris anuncien per avui l'emissió per City TV de la quarta pellícula que va dirigir Manckievicz, El fantasma y la señora Muir (1947). Fa anys vaig llegir un article boníssim de Javier Marías sobre aquest film (ja sabeu, el tema dels fantasmes li apassiona), que vaig veure temps després en una Mostra de Cinema de Mataró. I alguna vegada més per la tele. L'article de Marías, ara recollit al seu recentíssim llibre sobre cròniques cinematogràfiques, era apassionant. I el film, a més de divertit, és d'una tendresa que fa que t'hi enganxis. En fi, una dona vídua s'enamora d'un fantasma que ha trobat en una casa solitària on va a viure amb la seva filla, fugint de la família del seu difunt marit.
:
Res, que us recomano que la mireu (la fan a les 23:55 h.) o que l'enregistreu en vídeo per veure-la més endavant. Veureu com la naturalesa de l'amor balla entre l'eteri i el carnal, o com la realitat traspassa les fronteres del sensible, o com som només si entrem en contacte amb l'altre (digui's fantasma, Eva o Divendres), o com ens pot afectar tenir als dits la felicitat i no poder-la assolir. Als límits de la costa, del desig i de la realitat, el film d'avui és formidable.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Què et sembla això?
http://www.avui.com/avui/diari/06/gen/19/138284.htm

Ramon Bassas ha dit...

Que alguns(es) tenen molt poc sentit de l'humor.

Ramon Bassas ha dit...

Pere
Es fa el que es pot. És un combat desigual, de fet, en el que la de l'aparcament no pot ser l'única estratègia per a la seva ordenació. erò vaja, Déu-n'hi-do l'eforç´públic que s'hi fa, a la ciutat.
A Cirera, per exemple, barri poc "foradable", hi ha la imminent construcció d'un aparcament soterrat al nou Polisportiu. I confio que, quan finalment s'aprovi l'ordenació del sector entre Cirera i Camí de la Serra (darrere el Casal d'Avis), pugeum desenvolupar aparcament suficient per ubicar-hi els veghicles dels nous residents i dels que ja hi sou.

Anònim ha dit...

Ramon, uns aclariments:
1. no hi visc a Cirera, el que volia dir es que, no em resulta un lloc atractiu per anar-hi a viure i això no és bo ni per Cirera ni per Mataró.
2. No crec que l'administració hagi de resoldre sola el problema de l'aparcament.
El que si que pot fer es afavorir dinàmiques que ajudin a resoldre'l. M'explico: A barris com, per exemple l'eixample on l'estructura d'habitatge es semblant a la de cirera, no hi ha cotxes continuament mal aparcats perquè, amb bon criteri, es una actitud que el govern municipal no permet (pressió policial, pilones...). Això ha fet que les famílies desenvolupin estratègies per solucionar-se el problema (limitar el número de cotxes per família i l'ús que s'en fa, anar a aparcar (al carrer) més lluny de casa, buscar un parking proper, destinar una part del seu habitatge a aparcar el cotxe...)Es impossible que es dónin aquestes iniciatives privades on la permisisvitat és absoluta. Es important l'iniciativa pública però no és la única solució si no volem tenir aquests parkings públics amb les places buides.
PD: felicitats pel bloc

Ramon Bassas ha dit...

- pere M.
Gràcies a tu, especialment per escriure. Bé, siguis o no de Cirera, opino que sí que és un barri atractiu. Hi tinc amics i s'hi viu molt tranquil.
Respecte al tema que apuntes, només afegir que hi ha zones a la ciutat, com deies, amb força dèficit d'aparcament, encara. Mica en mica s'haurà d'anar resolent.-

Anònim ha dit...

el pp es una dictadura de interessos... conec al Lopez, al Rovira , etc dels Maristes Valldemia.. i quan es van posar al PP.. juntament amb l?Alfons Nadal, i alguns més... ells mateixos deien que era a veure que en podien treure!

Es una vergonya que ara tot Mataró sigui zona blava..

No paguem impost de circulació??? No tenim dret a aparcar també???

Es indignant!!!

Albert Casanovas

Ramon Bassas ha dit...

- Albert,
Bé, esperem que amb els anys hagin anat a millor.
Les zones blaves són u element de rotació a la majoria de ciutats que volen tenir-ne, de cara al comerç, etc...