dilluns, de febrer 06, 2006

Impaciència

Menys accidents

Avui s'han fet públiques dades que ja vaig avançar a la darrera Comissió Informativa de Via Pública sobre l'evolució de la sinistralitat urbana de Mataró, dades que revelen la reducció d'un 1,9% dels accidents de trànsit l'any passat. Donat que hem incrementat el nombre d'habitants i de cotxes, i que l'any passat ja hi va haver una important reducció, em sembla una bona dada, encara que no ens ha de fer cessar de la tasca a la que estem compromesos. L'excés de velocitat, l'ús de la moto o la joventut són tres dels factors del retrat robot que podríem fer de l'accidentat mataroní. Em temo que els controls de velocitat, que enguany hem incrementat, així com altres mesures previstes al Pla de Seguretat, hauran de ser encara vigents per assolir xifres encara millors els propers anys.

Curiosament, aquestes dades es donen a conèixcer el dia que també se sap una delicada i casual actuació de la Guàrdia Civil a Mataró, amb l'ajut dels Mossos d'Esquadra, l'altra nit, amb el resultat d'un mort. El cas es troba sota secret judicial, però tot fa pensar que ha estat una important actuació, malgrat el llastimós desenllaç.

Kafka a Zürau - II

Tots ls errors humans són impaciència, una interrupció prematura d'allò que és metòdic, un encerclament aparent de la cosa aparent.

(...)

A partir d'un cert punt ja no hi ha retorn. A aquest punt cal arribar-hi.

Franz Kafka, Aforismes de Zürau, 2,5. (Trad. Feliu Formosa) Ed. Arcàdia, Barcelona, 2005, pp. 12, 15.