diumenge, de maig 07, 2006

Destrossa | Port i tren | PP i ERC | Tornar a escriure

Destrosses i política
:
Ahir a la tarda, un grup de manifestants van deixar un llastimós (i costós) rastre de pintades a parets de diversos immobles de Mataró, botigues i institucions (entre d'elles, el PP, als dirigents dels quals m'he posat a la seva disposició i dels que he rebut immediata solidaritat per les pintades a la seu socialista, gràcies). És obvi que, a tenor dels resultats de la protesta, aquests deslegitimen qualsevol dels motius de la seva convocatòria, que no ha estat autoritzada. No és ni el lloc ni el moment d'explicar quina va ser l'actuació policial, que hi va ser (amb la professionalitat dels que eviten mals majors), ni quina crec que ha de ser l'actuació judicial, que hi serà. Sobre la primera, només he de dir que lamento que alguna reacció política s'hagi girat contra la policia, amb objectius d'erosió política, pixant fora de test, que, com dic, va fer un treball exemplar que permetrà actuar amb més diligència la justícia.
:
Foto: una imatge de la porta de la seu de la UGT i el PSC de Mataró, amb pintades al voltant i a terra i amb les portes interiors tacades de pintura verda escampada.
:
Port de Barcelona i tren orbital
:
Un reportatge a El País parla del creixement del Port de Barcelona com a primer port de la Mediterrània, a punt d'adjudicar la nova terminal, que reprsentarà un augment importantíssim de la capacitat i també de llocs de treball. No ho diu, però un dels reptes del Port és, un cop reben la càrrega, el seu transport. Actualment, la majoria de contenidors es distribueixen arreu del país (i de més enllà) per carretera. Però tot això ha de canviar fent que la xarxa de ferrocarril n'absorbeixi part de l'actual flux i la major part del creixement previst. De retruc, la futura lína orbital que unirà la segona corona metroplitana esdevé clau pel doble objectiu de pacificar les carreteres i per rendibilitzar el transport per ferrocarril. Bé, doncs resulta que el portaveu de CiU, Felip Puig (el que era conseller d'Obres Públiques quan es va decidir el túnel del Carmel i el que no va fer res pel ferrocarril) diu que, si la coalició nacionalista torna al govern, retirarà la proposta. La competitivitat del país (i de Mataró, què caram) no es pot permetre, doncs, ni una cosa ni l'altra.
:
El PP es beneficia de la decisió d'ERC
:
Avui Piqué ha sortit com una fúria contra la campanya insttucional de l'Estatut, en defensa "dels sis consellers del Govern hi estan en contra" (serà que torna a ERC?). És obvi que no s'ha fet esperar, ahir Rajoy, a Girona, i avui ell (foto: Lluís Serrat-El Punt). No pararan fins el dia del referèndum utilitzant els mateixos arguments que ERC i, especialment, la votació que, amb paraules de Carod i Puigcercós (no meves), equipara el partit republicà amb el partit conservador espanyol. Vegem unes quantes perles...
  • Josep-Lluís Carod-Rovira: "Em serà molt difícil dir-li a la societat catalana: 'poble de Catalunya, aneu a votar no" (3.3.2006).
  • Josep-Lluís Carod-Rovira [A Mariano Rajoy]: "A un independentista com jo, sentint avui certs discursos, li entren ganes de votar sí a l'Estatut" (11.3.2006)
  • Josep-Lluís Carod-Rovira: "Ningú d'Esquerra s'imagina fent campanya pel no, començant pel seu president (...) El referèndum es presentarà d'una manera molt plebiscitària en el sentit que no serà tant o no, sino sí o no a Catalunya, i aquí doncs difícilment Esquerra va a trobar-se a les files del no" (22.3.2006)
  • Joan Puigcercós: "El vot en contra afavoreix el PP" (16.4.2006)
  • Josep-Lluís Carod-Rovira: "Esquerra actuarà amb responsabilitat política i patriotisme (...) de cap manera farà front comú amb qui no ha de fer-ho [, el PP]" (18.4.2006)

Escriure - V
:
escribir pues
para confundir

para emborronar
y, luego, volver a escribir
en el orden que conviene
el mundo que hemos aprendido
:
Chantal Maillard, fragment d'"Escribir", a Matar a Platón, Ed. Tusquets, Barcelona, 2004, p. 80. Il·lustració: Castell (2005), d'Elena Kervinen.
:

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Vigila Ramon que no et confonguin amb un convergent.

Ramon Bassas ha dit...

Per què ho dius?

Joan Safont ha dit...

Ramon, quan ha estat en Piqué a Esquerra? És que no ho recordo

Anònim ha dit...

Ho dic perquè com que defenses el mateix que Ciu...

Piqué va estar a Erc quan Hortalà va ser conseller d'indústria amb Pujol, Piqué n'era director general.

Joana ha dit...

Acabo de veure la seu del PSC, tota empastifada de pintura verda, la del PP si ho he vist bé és negre..
No entenc que per reivindicar qualsevol cosa és tingui que enmerdar parets i vidres...
Com soc positiva, avui quan vagi a la feina... "pensaré en verde".
Un petó, que no el vull "discriminar".

Ramon Bassas ha dit...

- Joan,
Ja t'han respost. Era una brometa, donat que se li coneix un trajecte que -per sort- no ha passat mai pel meu Partit.

- Anònim,
Sí, amb l'Estatut coincidim, com amb la majoria d'electors d'ERC enquestats, i me'n sento molt orgullós.

- Joana,
Tindran, espero, la seva justa resposta.

Anònim ha dit...

No ha estat al teu partit perquè quan ell militava al PSUC hi havia tres psc diferents i els socialistes es feien d'aquest partit. el psc va créixer quan es va unir.

Quico Ventalló ha dit...

De fet l'estatut bonsai ZP-Mas és el que volia el PP, Bono, Ibarra i cia. Tot ha estat una farsa ignominiosa i si jo fos del PSC estaria enganyat per com us ha humiliat ZP i per més inri heu de defensar l´indefensable: el pacte dels regionalistes de ciu amb els nacionalistes espanyols i ademés amb l´objectiu de fer-vos fora del govern. No us fa vergonya i pena el paper que us toca fer?

Anònim ha dit...

Com en Joan, no recordo quan en Piqué era a ERC. Probablement és perquè jo aleshores era massa petit, però és que em sembla que el mateix Piqué tampoc ho recorda, ja que mai hi ha militat.

Sí que és cert, com diu l'amic anonymous, que fou un alt càrrec del departament d'en Joan Hortalà, quan aquest era d'ERC i conseller d'en Pujol.

Ara fa pocs dies que han nomenat el mataroní Jordi Marín secretari general de Telecomunicacions, sota el conseller Manel Balcells, d'ERC. Però això no vol dir que en Marín sigui d'ERC, com molt bé ens van recordar les notícies d'El País i El Periódico sobre el cas Vendrell, que no es descuidaven mai de citar que hi havia alts càrrecs en departaments d'ERC que no tenien el carnet.

El vicepresident d'ICV, Jaume Bosch, havia estat la mà dreta d'en Miquel Sellarès quan aquest s'encarregava dels Mossos d'Esquadra en un dels primers governs Pujol. Malgrat que coincideixin, com ERC i PP, en l'opció de vot en el referèndum de l'Estatut, no crec que a ningú se li acudeixi dir que en Bosch havia estat de CiU...

Per cert, molt interessant el debat. Perquè després diguin que la política no interessa.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Conec bé la història del PSC. Abans de la unitat, però, a les primeres eleccions, encara en coalició dos dels tres partits que finalment esvan fusionar, els socialistes ja van ser la primera força.

- Tristany,
No em fa cap vergonya contribuir a l'autogovern més gran que mai haurà tingut Catalunya. Us poseu com us poseu el grapat que vau anar a votar contra la direcció d'ERC, que heu acabat coincidint amb el PP aquest que dius que tant li agrada l'estatut (dissimulen molt bé).

- Ramon,
caram, que bé que m'escriguis! Com he dit abans, era una brometa per mostrar la coincidència entre la forumalció dels dos partits. Ignoro què vota Marín i amb qui simpatitza. Del tema de la carta financera, si de cas, en parlem tu i jo.