dijous, de febrer 08, 2007

Que tota la ciutat sigui Mataró | Joc brut | Trivial

Que tota la ciutat sigui Mataró *
;
nom
Principals inversions 2007. Font: Ajuntament de Mataró.
:
Que tot Mataró sigui Mataró’, van ser paraules pronunciades per l’Alcalde, Joan Antoni Baron el dia del seu nomenament. Es tracta que tots els barris disposin de la mateixa qualitat urbana i de serveis.
:
Només el 2006, Mataró va veure refer tres dels seus grans eixos de ciutat: el tram de la Riera des de l’Ajuntament a la Presó, l’Av. Puig i Cadafalch (ara se’n fan uns carrers propers) i la Ronda Estrany, amb l’afegitó de l’Av. Amèrica, que el 2007 continuarà amb l’Av. Perú.
:
Però no tan sols ha estat al Centre-L’Eixample-L’Havana, a Cerdanyola o a Rocafonda-El Palau on s’ha intervingut, gràcies a que es porten a terme els plans de reforma integral i, en el cas de Cerdanyola, s’hagi obtingut un ajut de la Llei de Barris de la Generalitat. El conjunt de la ciutat té en marxa o a punt nous plans de millora dels seus barris, com és el cas de l’Escorxador, La Llàntia o Cirera, per exemple.
:
També es preveu transformar les previsions de sectors com El Sorrall, o bona part del front marítim, amb l’objectiu de dotar-los de més més zones verdes que les previstes, transformar el sòl industrial desfassat per sòl per activitats econòmiques innovadores. Així podem crear encara més llocs de treball, en el moment en que la ciutat disposa de més empreses i de més treballadors que mai.
::
Amb el canvi d’usos, es pot compatibilitzar tot això amb nous habitatges, de manera que es puguin crear uns 1500 habitatges protegits en aquests nous sectors i als barris de sempre i facilitar l’accés a l’habitatge dels nostres joves. Finalment, aquests canvis permetran dotar el conjunt de la ciutat de nous equipaments i serveis (aparcaments, esportius, culturals, educatius, cívics...) i, en el cas del front marítim, doblar la façana de la ciutat i... qui sap, si més endavant la platja.
:
Feina, habitatge assequible, i qualitat de vida per a tots els mataronins i mataronines, visquin on visquin.

* article com a Portaveu del Grup Municipal Socialista al butlletí municipal MésMataró

:
Joc brut
:
El PP i CiU de Mataró coincideixen, també, en el "tot s'hi val" per "treure els socialistes", segons la feliç expressió del candidat convergent. Hem tingut dos exemples recents dels nervis en l'ús barroer del que calgui. Els primers, posant en dubte el jurat de la Nit de l'Esport, amb insidioses declaracions contra persones que, amb la millor voluntat del món, tenen com a principal objectiu de la propera festa mataronina l'esport i no la seva utilització política més nefasta. Els segons, alentant la difussió de vídeos pretesament anònims contra el PSC, en plan David Madí però en cutre, amagant que ha estat aquest Govern el que ha presentat una proposta per guanyar zones verdes al Sorrall i, de passada, dotar el barri de Cerdanyola del progrés que es mereix. I que un que viu a Cabrera petén aturar. A Mataró, és clar.
:
Dues ciutats - XVIII
:
nom
:

Precisamente, lo "trivial", lo modesto, cotidiano y recurrente encuentra en él un vate sólido y poco romántico: Léautaud parece decirnos: ¡mirad, esto existe, todas las cosas nimias rechazadas con desdén por los autores de primera categoría existen! Abro el libro de Léautad para experimentar un escalofrío de vulgaridad.
:
Adam Zagajewski, Dos ciudades, Ed. Acantilado, Barcelona, 2006, p. 273.
Il·lustració: Antonio López, Taza de water y ventana (1968-71).

11 comentaris:

Pedro ha dit...

Si en Montilla vivia a Sant Just i presidia a Cornellà perquè aquest no pot fer el mateix? Dobel bara de mesurar?

Anònim ha dit...

CAPGROS.COM (diario NO independiente)
Deberiamos de pasar este link, http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Pues no tiene desperdicio ya que están creados con la propaganda electoral en sus trípticos-programas, que ofrecían puerta a puerta a los vecinos y ciudadanos de Cerdanyola de Mataró para conseguir los votos de las elecciones 2.003.
Claro que tambien los del CapGros.com, intentan desmontar para que no sea visionado por los foreros, eliminando opiniones que ofrecen enlazar con este link.
Órdenes de arriba, supongo, que les indican que las eliminen, porque el ajo algo tiene que pica.

Anònim ha dit...

Està be aixo de fer campanya amb la pasta de tots...molt be...

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro,

A mi no em fa res que sigui de Cabrera. L'únic qque passa és que CiU sempre es fotia amb Milà pq aquest vivia a Argentona... i, fixa't, Móra amaga on resideix.

- Parienta:

Cuando Capgròs opina algo en lo que no estoy de acuerdo, no se me ocurre matar al mensajero. Esta presión sobre los medios tiene un nombre.

- Anònim,

Quina campanya? Quina pasta?

Pedro ha dit...

Si rellegeixes el post veuràs que en cap moment t'has queixat de què amagui on viu, t'has queixat de què no visqui a Mataró.
Cal recordar José Montilla? O encara pitjor, el gran gran Bertomeu Muñoz?

Per cert, quina obsessió amb el Madí, què tal si mires a casa el teu Zaragoza?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Jo no m'he quexat d'on viu, sinó que ho faig avinent perquè, com t'he dit després, qui amaga una dada d'aquestes característiques és perquè té algun problema a amagar, no?
Bé, Zaragoza no fa numerets com el del notari o vídeos-brossa.

Anònim ha dit...

CAPGROS.COM (diario NO independiente)
Deberiamos de pasar este link, http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Pues no tiene desperdicio ya que están creados con la propaganda electoral en sus trípticos-programas, que ofrecían puerta a puerta a los vecinos y ciudadanos de Cerdanyola de Mataró para conseguir los votos de las elecciones 2.003.
Claro que tambien los del CapGros.com, intentan desmontar para que no sea visionado por los foreros, eliminando opiniones que ofrecen enlazar con este link.
Órdenes de arriba, supongo, que les indican que las eliminen, PORQUE EL AJO, ALGO TIENE QUE PICA.

garmir ha dit...

Hola:
No ho sé si es veritat o no, pero em sembla que vaig llegir que el José Zaragoza , el doberman del PSC a nivell mediàtic està casat amb l´ex consellera Carme Figueres o sigui es un cas d´aquests d´endogamia politica tan de moda en les esquerres com Saura-Mayol o Segolene royal-François Hollande, vaja els de CIU confonien la empresa familiar amb la Generalitat peró veig que al PSC e ICV fan igual, i mentre´s els catalanets de a peu a la Catalunya del 600 o dels mileuristes. ¡¡¡¡Quina Catalunya Social¡¡¡¡

Ramon Bassas ha dit...

- Parienta

¿Siempre repites lo mismo?

- Garmir,

No crec que sigui de la teva incumbència la vida privada d'aquest senyor. En tot cas, jo defenso que dues persones que s'estimen es casin o s'ajuntin o facin el que vulguin, que hem estat massa temps amb prohibicions. Només faltaria que tampoc deixessin casar-se als polítics... Per cert, no t'admeto que li diguis doberman. Ni a ell ni a ningú.

garmir ha dit...

Hola:
Senyor Bassas , sento lo del comentari, li demano perdó perqué em diu que no li ha agradat.
Jo nomès volia referir-me a que si una persona normal sense contactes li costa molt fer coses en qualsevol partit politic ja sigui de dretes o esquerres la formació de dinasties familiars controlant els aparells dels partits ho complica tot. Només er aixó, evidentment que tothom es pot casar o fer parella en qui vulgui. Gràcies per llegir-me.
Edmundo.

Ramon Bassas ha dit...

- Garmir,
Gràcies per l'aclariment. Disculpat. Però una cosa és casar-se, o ajuntar-se, amb algú, i l'altra exercir un poder 'dinàstic' o nepòtic. Més aviat, i conec alguns casos, acostuma a ser un inconvenient. Una abraçada.