divendres, de març 09, 2007

La ciutat més cívica, més neta, més segura *

nom L'alcalde saludant als nous policies locals. Foto: R. Gallofré.
:
De fa temps, l’Ajuntament té com a objectiu la millora de la consciència cívica dels ciutadans, de manera que puguem garantir la convivència i l’ús d’un espai públic net i segur. Ho treballa amb campanyes, amb programes educatius, amb les entitats ciutadanes... i és un dels eixos del govern presidit per l’Alcalde Joan Antoni Baron.
: :
En aquest mandat s’ha avançat força en l’àmbit normatiu. Fa dos anys,es va aprovar l’Ordenança del Civisme i, amb la resta de normes municipals, la seva aplicació ha estat una clara prioritat. Més de tres mil denúncies anuals es tramiten contra els que realitzen actes incívics (sorolls, consum de drogues a la via pública, insults, pintades, etc.), denúncies que poden commutar-se per treballs a la comunitat.
:
Però l’Ajuntament no es queda aquí. Aquest 2007 ha iniciat un procés per ampliar la plantilla de la Policia Local per fomentar el servei de proximitat, la policia de barri, fins arribar a prop de 200 agents el 2012 al total de la plantilla i, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la resta de cossos policials, garantir la seguretat dels nostres carrers amb més efectius. Res a veure amb els temps del Govern del PP, en els quals els serveis policials de l’Estat, abans dels Mossos, van quedar pràcticament a zero, amb el risc que vam patir. Ara, en canvi, es redueix cada any el nombre de delictes.
:

nom Font: Ajuntament de Mataró.

El servei de neteja també ha estat renovat de dalt a baix, amb la incorporació de més material i més persones per ampliar els treballs al conjunt de la ciutat i també per millorar la recollida d’escombraries i de trastos vells. Mataró ha ampliat al conjunt dels barris l’experiència de recollida de brossa orgànica, superant les expectatives a l’abast. Tenim una ciutat més responsable, més cívica, més neta.
:
nom L'alcalde observant una demostració de les noves màquines de neteja (Foto: Romuald Gallofré).:

Finalment, s’ha posat a disposició dels ciutadans el nou telèfon del civisme, trucant al número gratuït 900 859 009 per comunicar qualsevol incidència o per sol·licitar serveis concrets en aquesta matèria.
:
* Article al butlletí municipal MésMataró com a Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!
L’ÚLTIM AQUEST: www.youtube.com/watch?v=X8ob8GrxlS4
www.youtube.com/watch?v=AMcyrQIOypM
www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Gràcies per les teves aportacions i, expecialment, les propostes constructives.