dijous, de maig 24, 2007

Dia intens de campanya

Ahir a la nit, debat a TV Mataró, un debat serè i tranquil on, malgrat tot, van sortir algun dels tòpics d'aquesta campanya. Sota el meu punt de vista, un Alcalde que domina els temes, que pot replicar amb dades i que no deixa passar les mentides de Mora i Cia. Baron va poder explicar els projectes, va explicar per què els proposàvem i que, sobretot, els compromisos que adoptàvem eren per ser complerts i, per tant, solvents. També va configurar-se una autèntica aliança entre CiU i el PP, que ja va ser anunciada molt a l'inici de la precampanya. Mora sembla mentida que digui que se li donen bé les matemàtiques (és un acudit?). Ahir va insistir en què els socialistes portem 27 anys governannt (i són 28), va rebaixar un milió d'euros el cost del pavelló Teresa Maria Roca, proposava 0 pisos al Sorrall quan en va signar 420, proposava eliminar un edifici al sector de Ronda Barceló que el seu grup va aprovar, va dir que la fiscalitat havia pujat un 58% (ha pujat un 9% contra un 11 que ho ha fet l'índex de preus al consum)... El dubte és: és un ignorant o un mentider ("compulsiu, ja ens coneixem...")? Foto: QM
:
Ahir també va ser el dia de l'acte públic de la Plataforma Alcalde Baron, un grup independent de persones que recolzen el candidat socialista, un grup divers que es compromet a favor del tarannà i les propostes de Joan Antoni Baron. Pel que em consta, hi van intervenir el portaveu, Pere Vilaseca, el promotor cultural Gustavo Herraiz, l'artista Xavier Ubach, l'esportista (i moltes altres coses) Anastasi Codosal, la periodista Teresa Carreras i l'empresari Lluñis Garcia, a més del propi Baron, al final de tot. Conec moltes persones d'aquesta Plataforma, sé molt bé que són serioses i crítiques i que el seu compromís s'ha de prendre amb mota responsabilitat. La majoria d'elles no han participat mai en campanyes polítiques i tenen una implicació ciutadana de primer ordre. Caldrà retornar aquesta confiança amb molta força a partir del dia 28. Foto: Josep Ribas.
:
Avui hem presentat les nostres propostes per combatre el canvi climàtic, ja sabeu, pensar globalment i actuar localment. Polítiques energètiques, de transport, de promoció de les bones pràctiques ambientals, de residus, d'estalvi... Això ve de lluny. De l'aprovació del Pla d'Acció Ambiental per a l'Agenda 21, amb el regidor Jeroni escoda, i el pas de gegant fet al primer mandat de Montse López de regidora. O les polítiques de reducció de consums del regidor Melero. O el desenvolupament de les plaques fotovoltaiques o del "tub verd". O de l'espectacular creixement del reciclatge ia disminució del volum total d'escombraries. Ve de lluny i vol anar més lluny.
:
També hem presentat el nostre programa adreçat a la gent gran. Lluny de considerar-los uns éssers limitats o una mena de ciutadans de segona als quals cal segregar de la ciutat, com pretén una de les últimes genialitats del candidat del PP de Mataró (es comença segregant gent gran i què s'acaba fent...?), el PSC creu que són part activíssima de la societat. Aposta per l'envelliment actiu, per l'atenció a casa (passarem del 7 al 12% en assistpencia domiciliària ...quan la mitjana catalana és al 3%), per una ciutat més humana (bancs, miccitoris, renovació busos...), per una regidoria específica... Baron i el regidor Oriol Batista han fet una excel·lent intervenció davant un restaurant ple de gom a gom. Foto: QM
:
Ara vinc de l'acte central de campanya a Barcelona, amb Montilla, Hereu i Zapatero, junt amb altres companys i companyes del PSC de Mataró. Un gran acte, prop de la victòria als municipis de Catalunya.
:
No me'n vull anar a dormir sense comentar l'última de les barbaritats de Mojedano (PP) en aquesta campanya (s'han de fer coses ben rares per sortir a la foto). Ara, contra l'opinió de la majoria de comerciants i els treballs iniciats per l'Ajuntament, proposen un altre projecte de Plaça de Cuba. Es carreguen l'actual edifici, una emblemàtica peça de la República feta per l'arquitecte Gallifa, catalogada patrimonialment, així com també tota una illa de cases. Tot avall, comerç i tot si s'escau, en una proposta feta des d'un despatx amb un photoshop i no a peu de parada. El nou despotisme en plena subhasta. Fer propostes així és la prova més clara que no tenen la mínima intenció de governar a partir de diumenge. O que millor fer volar coloms que repetir els veritables missatges de campanya del PP, amb Aznar promovent els accidents de trànsit i el guerracivilisme.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els de CIU ja poden començar a fer l' eslogan de "32 anys son masa" per les eleccions del 2011. Això està guanyat, Ramon!

Anònim ha dit...

Hola soy "lanonimo de cire.." a ver si así no me entra nadie y puedo opinar.

Nada que con lo del sorrall, no me convences, no hay tu tia.

Te deseo suerte, seguiré por quí depende de los acontecimientos entraré a comentar. O a reclamar y protestar.

Un saludo, y si ganais (yo soy ex- psc ya sabes, y no se a quien votaré todavía, supongo que a EU), a ver si aprendeis algo, que hay gente muy quemada, que los rodillos no son buenos, nada que tu no sepas.

Pero me temo que no, ya se verá.

Un saludo y suerte por que os va a hacer falta a todos seais de uno u otro partido.

Que lo que pase sea por el bien de todos. Por que los curritos como yo, es lo que queremos.

Ramon Bassas ha dit...

- Pere
Sempre es deixen un petit detall: que la gent ha anat votant cada quatre anys. Els falta una mica més de respecte als processos democràtics. Aquests 28 anys també ho han estat els d'un ball de líders a CiU. En fi...

- Anònim,

Es un placer contar con tus comentarios, en serio. Aunque no te ceonvenza, me va bien para explicar mejor lo que pensamos. Y no dejo de tener la esperanza de conocernos un día y compartir alguna cerveza. Y gracias por la suerte; que tu también tengas mucha y, como dices, beneficie al conjunto de la ciudad.