diumenge, de maig 27, 2007

Hem guanyat

Foto: QM
::
PSC: 11
CiU: 7
PP: 4
ICV: 2
ERC: 2
CUP: 1
:
Gràcies. (Resutats: mireu aquí)
:

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Els polítics sempre diuen que han guanyat després d'unes eleccions, fins i tot quan perden, però això tant se val. Mataró hi ha sortit guanyant amb aquests resultats?

La ignorància i el seu foment per part dels partits polítics (especialment pel seu) són la perversió de la democràcia, però què hi farem, com a demòcretes hem d'acceptar-ho.

Mataró hi ha sortit guanyant amb aquests resultats, n'estic segur: hi haurà gent amb ganes de tocar els nassos als que fins ara han governat. Una altra cosa positiva és que Manuel Mas ja va marxar fa temps i no tornarem a tenir un alcalde com ell. El problema és que els "amiguitos" continuaran tenint el suport de l'equip de govern, i la resta de gent... Me n'havia oblidat, la gent és el menys important.

Carles.

Anònim ha dit...

L'enhorabona, Ramon!

Ramon Bassas ha dit...

Carles,

Bé, si has tret més vots i regidors que els altres i a sobre pots governar, deu ser que sí que has guanyat, no? Tant dolents són els tòpics dels polítics com els tòpics sobre els polítics... Sí, ja sé que la democràcia és imperfecta, que demostra que no hi pot haver "sencer" i hi ha d'haver "partits" (amb totes les limitacions que té això), que no mobilitza mai prou gent, que uns enlloc de governar volen "tocar els nassos", i que a vegades la gent no fa el que tu faries... però jo, sincerament, desconfio encara més de les solucions perfectes, encara que anomenin perverses a la resta, a les imperfectes. També ho feien els inquisidors, això.

Bé, la gent ha tingut l'oportunitat de triar els seus representants. Potser per tu no és important, això. Ho lamento.

Una abraçada.

- Glòria,

També per tu, has pencat molt. Un petó.

Tercera Edad ha dit...

Hola RAMON felicidades ha todos ,espero que todos los proyecto se puedan hacer un saludo ENCARNA

Ramon Bassas ha dit...

Gracias Encarna. Seguro que hemos ganado por tu parcipación en el vídeo :)

Anònim ha dit...

Ramon, deies: "la gent ha tingut l'oportunitat de triar els seus representants. Potser per tu no és important, això. Ho lamento"

T'equivoques i molt. La gent no ha tingut l'oportunitat de triar els seus representants, sinó unes llistes on hi figuren noms. Com m'agradaria poder votar persones. O, de vegades, poder tatxar noms de llistes. No creus que Iniciativa hauria tingut més vots si la gent hagués pogut tatxar-ne el cap de llista?
Seguir governant després de tants i tants anys de fer-ho no ha de ser mèrit. La segona llei de Newton parla d'inèrcia...

I sobre això de "tocar els nassos", desestressa i dóna pau a les ànimes oprimides o que s'autoconsideren menystingudes, oblidades... Jo no sóc "amiguito", mai em faran un favor, a mi. Més aviat al contrari, abans faran un favor a un "amiguito" que a qualsevol altre.

Oblida't de la fama dels polítics i allò que es diu d'ells. Mentre la feina de polític pugui eternitzar-se tindrà aquesta fama. Que no sigui un tipus de vida, sinó un servei temporal. Mira en Mas. Quan es cansa de ser alcalde el jubilen a Madrid. I en Borrell? Ministre, i quan no va poder guanyar més, a Europa, un vertader cementiri per polítics decadents. Ho sento, els dos són del PSOE. És que les dretes mai deceben, les coneixes pel seu nom. Les "esquerres" i la manera d'avergonyir-nos són les responsables que ens hi fixem. Quants anys portes tu dedicant-te a la política, sent això la teva font d'ingressos?

Una vegada vaig escriure al senyor Iceta després que digués un munt de bestieses sobre l'Estatut que ens han retallat vostès mateixos (al meu entendre, clar, sempre segons el meu punt de vista, absolutament parcial). No em va tractar d'inquisidor, però sí de tenir principis autoritaris i dictatorials. Una de dues, o jo m'explico realment malament, o ningú del PSC-PSOE pot entendre'm?

Això no és més que una pregunta retòrica; sé que qui, mogut per una ràbia de gènesi difícilment identificable, falla en les seves exposicions, o idees sóc jo. No és un retret, i prometo que no sóc irònic en dir-ho.

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

Apreciat Carles,

Sobre el sistema electoral, en podem parlar força estona. A Espanya es combina el de llistes tancades (que té avantatges i inconvenients) amb les llistes obertes (al Senat). Crec que hi ha arguments a favor i en contra, però ambdós sistemes em semblen legítims: en tots dos hi ha persones i, per tant, representants. El sistema polític és generós a l'hora de presentar candidatures (11 a Mataró), de manera que no deu ser aquest el problema...

Respecte a la trajectòria política de cadascú, especialment si es tracta de càrrecs electes, crec que s'ha de ser enormement respectuós. Si un resulta elegit per sufragi universal, la resta de consideracions que exposes crec que són secundàries. Vaja, és la meva opinió.

No sé a què es refereix quant als favors. Jo no en faig. I segurament "tocar els collons" desestressa, però no sé massa a quin projecte polític serveix. Conec altres coses que desestressen i quan vulgui li explico en privat.
Jo sóc regidor des de 1991.

Celebro que tot plegat sigui un problema que no ens entenem., i prou.

Una abraçada,

Anònim ha dit...

Felicitats Ramon. Feu feina i escolteu el poble.

Ramon Bassas ha dit...

Gràcies Roland. Així serà.

Anònim ha dit...

Per què en el cas de Mataró, heu guanyat i a les autonòmiques també?
Ho dic perque acabes d'escriure que heu aconseguit més vots i més regidors, i no fa massa seguies dient-me que CiU no hem guanyat les autonòmiques, tot i que tenim més diputats i molts més vots.
A veure si es aclarim noi!

Anònim ha dit...

Una pregunta Ramon, amb llistes obertes (o vot nominal, que seria el més just crec), sincerament creus que hauries sortit escollit?

Rubén Carroza ha dit...

hola Ramon,
Hemos ganado las elecciones por que la gente que a ido a votar han votado lo mejor, por El mejor partido, El Mejor Candidato, La Mejor Lista y como no Por que somos los unicos que trabajamos por mataró y llevamos desde 1979 demostrandolo, animo que tenemos años de mucha faena que se que vais a cumplir. no lo dudo Campeones.

Ramon Bassas ha dit...

- Nina,
Bé, ja em diràs qui governa... De tota manera vaig dir això. No el que tu dius.

- Anònim,
M'imagino que sí. Quan els socialistes presentem candidats en llistes obertes també acostumem a guanyar-los tots quan guanyem les eleccions. Tenim mèrits i demèrits personals, és clar, però participem d'un projecte i així ens presentem. per sort, no és un concurs de models. Aleshores no hauria sortit.

- Rubén,

Gracias por el apoyo. Un abrazo.