dimarts, de maig 08, 2007

Vetllar i actuar * | Mobilitat

Vetllar i actuar per la seguretat a Mataró *
:
Senyor Alcalde, senyores i senyors regidors, comandaments de forces i cossos de seguretat, membres de les Forces Armades, membres de la Policia Local de Mataró, membres d'altres estaments de seguretat i de protecció civil, del Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, d'empreses, d'institucions, treballadors de l'Ajuntament, senyores i senyors, bon dia i benvinguts de nou a casa vostra.
:
Aquesta Diada de la Policia Local ve, en primer lloc, marcada per la joia en forma de commemoracions i medalles als membres de la Policia Local i a altres persones que han estat distingides per la seva contribució a la seguretat dels nostres veïns. Felicitats a tots ells, als seus companys sense els quals seria impossible treballar amb èxit i, molt especialment, a les famílies.
:
També és una Diada joiosa, una jornada d'agraïment, perquè heu complert amb l'encàrrec que us vaig fer en nom del Govern a l'inici d'aquest mandat: hem de reduir els índexs delictius i hem de reduir els índexs d'accidents. Els ciutadans s'ho mereixen. Un entorn segur, una ciutat que vetlla per la seva integritat, és una ciutat més civilitzada. Vetllar vol dir pensar, és clar, però també actuar, actuar amb tensió. Planificar i treballar. Preveure què pot passar d'aquí a un temps però resoldre allò inevitable que passa a cada minut.
:
Ho hem fet. Ho heu fet. Vam aprovar el Pla de Seguretat, o un pla estratègic específic per la Policia Local, però el millor no és això sinó constatar com hi ha menys delictes i molts menys accidents, és a dir, hi ha menys víctimes, o més persones que no saben que podrien haver estat vícitimes. Vam aprovar ua nova Ordenança de Civisme però no hauria estat res si no s'hagués aplicat amb rigor, com heu fet, per millorar la qualitat i la tranquil·litat dels barris. Hem fet una nova carta de serveis, aquesta vegada amb els Mossos, però serà paper mullat si no treballem encara més per atendre amb més destresa i rapidesa als ciutadans.
:
Perquè, i aquí ve l'altra cara, podem fallar, per això som persones. La tristesa perquè ens va deixar l'agent Sánchez Leno, per exemple, el seu buit... és insubstituïble. O, de cop, veiem que el camí que hem de recórrer encara és més llarg que els que hem recorregut. I l'haurem de fer amb humilitat i amb fermesa, no pas amb resignació. Algun fet lamentable, tingui o no ressò als mitjans de comunicació, posa de nou de manifest la necessitat d'incrementar encara més aquest camí imparable que vam iniciar fa uns anys. Ja no té marxa enrera. La coordinació policial entre els Mossos i la Policia Local, així com també amb els altres cossos, les patrulles mixtes i les actuacions conjuntes, no tenen marxa enrera. La cooperació per a la prevenció, per la investigació o per les detencions no té marxa enrera. La necessitat d'integració tecnològica del conjunt de policies que operen al país, més enllà del que és estrictament policial, és un clam. des d'aquí vull agrair públicament al Director General de Policia, aquí present, la seva immediata reacció per posar-se al servei dels ajuntaments catalans en aquesta direcció.
:
Però, com deia al principi, avui és un dia de joia i d'agraïments, de ganes de trobar-nos per veure que som aquí, cada any una mica més grans, però aquí; per dir-nos d'alguna manera que els nostres propòsits no els podem fer pas sols i que no hi ha ningú que sobri.
:
Em permetran una darrera cosa. No sé si l'edevenidor em permetrà una ocasió tan propícia, o sigui que aprofito per confessar-los que aquest temps que he tingut l'honor de fer de regidor de Seguretat al seu costat ha estat una etapa magnífica, en el que he rebut molt més del que modestament he pogut donar i que els ho vull agrair de tot cor.
:
* discurs llegit avui al Dia de la Policia Local / Foto: Romuald Gallofré (capgros.com)
:
Propostes de mobilitat
:
Avui hem presentat les propostes que el PSC té al seu programa sobre mobilitat. 4400 noves places d'aparcament, 31 autobusos (sis més que ara), que arribaran als polígons indstrials, mesures de pacificació del trànist, el desenvolupament de noves infrastructures (tren orbital, enllaços a la C32, etc.), la recuperació del tot de l'antiga N-II... són alguns dels reptes que ens proposem pels propers anys. En parla capgros.com, d'on trec aquesta foto, de Ramon Radó. Al vespre, de nou, porta a porta, amb altres companys, entre els que sobressortia el saber fer de la candidata Glòria Figuerola, tota una experta. La gent ens espera per dir-nos que sí, que el 27 de maig votarà per tot això que encara hem de fer i tenim tantes ganes de fer.
: