dilluns, de juny 25, 2007

Dorment | 'Art neutre?' | Immigració

Dorment
:Sam Taylor-Wood, Sleep (2002)
:
"Bella durmiente: (...) Cada bella inmovilizada representa una posibilidad en estado puro".
:
Juan Eduardo Cirlot, Diccionario de símbolos, Círculo de Lectores, Barcelona, 1998, p. 108.
:
Art neutre?
:
Els del bloc Art neutre?, una de les millors referències a la xarxa sobre les exposicions i notícies d'art a nostre país, especialment a Barcelona, han tingut la mala idea que els enviï els meus escrits sobre art per a l'apartat d'opinió. Començo amb la meva darrera col·laboració a Valors, una ressenya de l'exposició Qu4tre, a l'Ateneu de la Fundació Caixa Laietana, a Mataró. Fent xarxa.
:
Immigració, dos articles
:
El company Ildefonso em fa notar un fantàstic i atinadíssim article d'Antoni Puigverd a La Vanguardia d'avui, del qua, per cert, en Joan Antoni en publica alguns fragments mentre en recomana la lectura. En trec un parell de conclusions: una, que cal estar alerta davant el fenomen, especialment alerta de les simplificacions de dretes o d'esquerres a la que som tan avesats. Dues, que no és pas amb paternalisme sinó amb una implicació directa i protagonista de les classes populars com superarem aquest i la majoria de problemes que es viuen amb intensitat als nostres barris.
:
El segon article me'l recomana en Miguel (ja veieu que tinc uns esplèndids productors del bloc) i correspon a l'anàlisi que fa Guillermo de la Dehesa a El País sobre els impactes del fenomen migratori a Espanya en matèria econòmica i que resumeix dient "los inmigrantes han alargado la fase expansiva del ciclo unos años más, mejorado la convergencia de PIB por habitante con la Unión Europea, retrasado casi una década el problema de financiación de las pensiones y moderado el aterrizaje de la burbuja de la vivienda, pero también, han acrecentado el abultado déficit corriente exterior de la economía española". Un parla de micro i l'altre de macro, i és amb les dues perspectives que podrem afrontar amb més objectivitat el que segurament és el fenomen més important de la societat espanyola en aquests moments.
: