dissabte, de març 01, 2008

Telenotícies pessimista | Fòrums

La campanya optimista - IX
:
Tothom parla com si ja quedés clar que Zapatero guanyarà i tot just el debat, almenys a Catalunya, es podria desplaçar cap a la pregunta de quins seran els socis decissius. Però també això forma part de l'estratègia de desmobilització de l'electorat socialista (revelada pel PP en una poc discreta entrevista d'Elorriaga al Financial Times). Per cert, l'endemà de les eleccions, tothom es lamenta de l'abstenció i proclama la hipòcrita frase de que 'cal fer una reflexió'. Avui a la premsa hi ha diversos exemples de partits que o bé demanen obertament l'abstenció o bé reconeixen que els va molt bé que n'hi hagi. Ho dic perquè quan toqui fer la reflexió ho tinguem en compte.
:
Mentretant, no ens aniria gens malament imaginar-nos com serien els noticiaris del dia 10 si Rajoy guanyés. I que Zapatero no arrossegui prou vots té principalment aquest risc, senyors i senyores. Aquí teniu el Diari que ha editat la JSC. I aquí la versió bona. Aquí teniu el vídeo, també, de la JSC que ho mostra:
:


:
La xarxa com a substitut?
:
Curiosa reflexió d'avui a La Vanguardia signada per Enric Juliana després de visitar uns quants fòrums d'internet, on la mala llet circula amb hectolitres: "Permítanme una ironía: de haber existido el aire acondicionado y la posibilidad de cruzar comentarios (y malos humores) a través de la Red, el 18 de julio de 1936 no habría estallado la Guerra Civil"·.
:

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,
tinc la sensació que la participació electoral en aquestes generals serà alta, segurament no arribarà al desitjat 65%, però de ben segur que s'hi acostarà. En aquest sentit, crec que la campanya bipolaritzada hi ha ajudat simplificant el panorama i deixant a les clares qui són uns i altres: l'España profunda, radical, cavernària... rància, ridícula, insultant... cursi, de boina i americana estreta; contra l'España moderna, simpàtica, neta... dialogant, plural, oberta... respectuosa amb tots i seductora. Són dos models molt clars, la gent ha vist les diferències, fins i tot la meva avia Trinitat, devota de la Sarita Montiel i de tendències un pèl reccionàries m'ho diu: votar les rates dissecades del PP hauria de ser pecat, li comentaré a mossén Mira.

Ramon Bassas ha dit...

- Vladimir
És diverida la teva particular campanya.