diumenge, de maig 18, 2008

Estratègia al bloc?

:
Llegeixo aquest post d'Albert Medran, amb el que coincideixo en el fons, i m'adono que aquest bloc que esteu llegint no té estratègia, o que l'anem fent quan ja estem caminant. Quina? Ben rara, segur. En tot cas, practico aquí una mica el que penso de la vida: que no podem definir-nos en una sola de les nostres dimensions (i seria tan matisable cada una d'aquestes...), que no cal encasellar-nos en cap d'aquesta, en què la lectura múltiple del que passa al món et pemet entendre millor el que passa en cada una d'aquestes dimensions, etcètera... Sempre poso un exemple que vaig treure del llibre pigüínic de Juliana. Comparava un estudi de tendències de moda, ara no recordo de qui, amb una pastoral dels bisbes bascos, demostrant que treien conclusions semblants. Ell també recomanava aquesta multiplicitat de lectures, de manera que puguem fer anàlisis més polièdriques o més complertes.
:
Un biaix del Reneixement és l'especialització, la primacia de les lleis pròpies de cada una de les arts o ciències. El llenguatge hermètic i especialitzat és una de les conseqüències més nefastes d'aquest fet. Però n'hi ha més. Crec que, potser, una de les meves estratègies en aquest bloc és (o hauria de ser) justament la contrària. N'hi ha que d'això en diu 'dispersió', potser, o parlar per parlar, o senzillament un atreviment, un intrusisme exhibicionista i inadmissible... Però, com que sóc una mica pela-canyes (ja em perdonareu, la ignorània és atrevida), això hi ajuda.
:
Il·lustració: Francesc Artigau, Cercant l'ombra (2005), col. part.
:

4 comentaris:

Consol Prados Martínez ha dit...

Hola Ramon,
tens rao al dir que és difícil separar les diferents dimensions que vivim o som, en referència a l'estratègia dels blocs, i suposo que a cadascú li pot interessar una part, que és la gràcia de poder conectar amb més gent.
Molt boniques les fotos de la fira, amb el teu permís, t'he agafat una per un post.

Ramon Bassas ha dit...

Consol
Cap problema, per això són.
De fet, hi ha gent que em llegeix que -pel que veig- té interessos ben diversos. Deu ser això que dius.

Albert Medrán ha dit...

Gràcies per la referència Ramon. Suposo que cadascú li dóna un sentit al seu bloc i fa una estratègia per aconseguir-la, encara que no se'n adoni. Hi ha gent que ho fa per sentir-se bé, i fa els posts per aconseguir-ho. Altres, per aconseguir feina. Altres per tenir nom. Altres per aconseguir una noia o un noi. Altres...

Hi ha tantes estratègies com blocs, però tenen totes un sentit!

Tot bé pel Maresme?

Ramon Bassas ha dit...

Albert,
Sí, encara que no sé massa quin deu ser el meu. Bé, aquí estem molt bé, ja saps que tenim som una comarca magnífica