dilluns, de març 16, 2009

Confluència per la LEC

:
Dimecres passat els del PSC vam fer una taula rodona sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya. Hi participaven la diputada Consol Prados, el mestre i president dels moviments de renovació pedagògica, Ricard Aymerich, Imma Pascual, presidenta de l'AMPA del Cor de Maria (concertada), i Pere Anadón, el seu homòleg al CEIP Tomàs Viñas (pública). Va moderar la Dolors Fernàndez, que coordina la sectorial d'Educació dels socialistes mataronins.
:
Va ser molt interessant veure com el procés de la Llei, i prèviament el del Pacte Nacional d'Educació, ha partit d'una feina d'aproximació de la complexa realitat educativa del país, on s'ha trobat força coincidències en la necessitat de prestar un servei públic (independentment de la titularitat) que tingui millors prestacions, més qualitat, més implicació i més flexibilitat.
:
El dia de sant Josep hi ha convocada una vaga contra la Llei, la primera que fa el país després d'un parell de dècades llargues de tenir-ne les competències. Probablement no és la llei, com deien els participants de la taula rodona, sinó la descompensació entre les exigències socials al sistema i la seva encara poca capacitat per absorbir-les les que generen un malestar comprensible. Però la Llei, com el seu pacte anterior, és molt necessària. I urgent.
:
Foto: Prados, Fernàndez, Pascual i Aymerich. Autor: Salva Fernàndez.
: