divendres, de març 13, 2009

Localitzacions a Google Maps

Al suplement "Ciberpaís" del diari El País, el darrer de febrer, es parlava d'una sèrie de pistes a la xarxa per trobar les localitzacions més habituals de les sèries televisives de moda, especialment als Estats Units, on hi ha fins i tot visites guiades (com en el cas de Sex in NY). Tot a través del Google Maps o del Google Street View, unes aplicacions que fan el món més a l'abast. També hi ha viatges especialitzats en localitzacions de films, com comentava temps enrera el mateix diari.
:
Immediatament vaig començar a pensar en més usos. Els literaris, per exemple. Recordo fa molts anys quan el professor Llorenç Soldevila organitzava sortides en aquests sentit amb els seus alumnes de l'Institut Alexandre Satorras, a Mataró, que la idea em va semblar brillant. Per què no una ruta planiana virtual? O de Verdaguer? O de Monzó? O de Pepe Carvalho? Posats a fer, de Pessoa a Lisboa, de Simenon a Paray-le-Frésil, de Marías a Oxford, de Donna Leon a Venècia (ja hi ha un llibre!), de John Irving al Nord-Est dels Estats Units... Per què no ens animem?
:
Més idees: localitzacions bíbliques, localitzacions clàssiques, localitzacions de paisatges artístics... en fi.
:
Post Scriptum (20.3.2009): Me n'assabento que ja hi ha localitzacions bíbliques i itineraris des del Google Earth. Les fa la plana The Glue Society.
:
: