divendres, d’abril 03, 2009

Final de la crisi?

Val la pena llegir l'extracte del discurs d'Isidre Fainé (foto) a la darerra Junta General d'Abertis, companyia que presideix, que publicava ahir ElPlural.com en el que pronostica un canvi de tendència en els indicados macroeconòmics a partir de finals d'enguany. Ho va dir també ahir el president Zapatero a Londres, a la cimera de caps de govern, que pren decisions globals importants respecte a la regulaciód el sistema financer mundial. Sí a la globalització, és clar, però governant-la. La crisi ho ha fet encara més evident.
:
De moment, hi ha un parell de dades significativament favorables. Va publicar-se ahir que els registres del conjunt de les oficines dels Serveis d'Ocupació d'Espanya corresponents al mes de març recullen un increment de 123.543 persones (3,5%) respecte al mes anterior i situen la xifra total en 3.605.402 desocupats.
:
Paral·lelament, es publicava ahir també la notícia que, fruit de l'aturada el consum, creix la renda disponible i l'estalvi de les famílies arriba al seu màxim històric, per damunt del 23%. Aquesta dada hauria de contribuir a la confiança per l'incentiu del consum o la inversió que engegués el procés de recuperació. Esperem que les baixades del tipus d'interès, avui se n'anuncia una, hi ajudin.
: