dissabte, de desembre 05, 2009

Generalitat, Estat i Ajuntament, en línia *

:
La inauguració, a mitjan del mes passat, de dues noves escoles de primària per part del Conseller d'Educació, Ernest Maragall, confirma el compromís de la ciutat i de la Generalitat governada per José Montilla amb l'educació, garantint l'escolarització de tots els alumnes i sumant-se a altres que s'han obert ja i les properes que s'obriran, capgirant la tendència de l'anterior Govern de la Generalitat en mans de CiU, que no havia planificat l'escolarització de l'increment de natalitat que ja s'anunciava. Se suma també a l'obertura de nous centres d'atenció primària o en les dotacions de la Llei de Barris per la ciutat, un veritable gir social de la mà de les esquerres a Catalunya. Joaquim Nadal, que fa poc inaugurava el Centre educatiu de Tres Roques (amb fons de la Llei de Barris per Cerdanyola), anunciava també a Mataró, en un acte del PSC, l'enorme inversió per insfatsructures de mobilitat a la comarca, de manera que pugui ser més competitiva.

Justament la competitivitat i l'aposta per nous sectors econòmics i innovadors ha tingut un fort impuls amb la dotació, fa unes setmanes, de més de 10 milions d'euros (en forma de préstecs a interès zero o ajuts) al TecnoCampus de Mataró i el Maresme, fent que l'aportació del Ministeri d'Indústria i d'Innovació, els darrers anys, sumi ja més de 19 milions d'euros al parc tecnològic que unirà le suniversitats mataronines amb les empreses més innovadores. Recentment, l'Escola d'Hosteleria de Sant Pol s'ha sumat també al projecte.

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, destacava fa unes setmanes en la seva darrera visita a la ciutat tan aquest fet com la forta inversió que ha significat el Fons Zapatero a Mataró, que en les edicions de 2009 i 20010 sumarà uns 34 milions d'euros en projectes per Mataró que donin feina.

Tot plegat, exemples (fets, no paraules, com deia Montilla) del que poden fer govern de progrés per la ciutat si treballen en línia, amb objectius clars pel futur de la ciutat com els que encapçala l'Alcalde Joan Antoni Baron, si tenen complicitats.
:
* article com a Portaveu del Grup Municipal del PSC pel butlletí Més Mataró corresponent al mes de desembre de 2009
Foto: El Conseller Joaquim Nadal inaugurant el Centre de Tres Roques, el passat mes d'octubre. Foto: Albert Canalejo
: