dijous, de gener 28, 2010

Mataró, referència

Un dels objectius per aquest mandat era que Mataró excel·lís com a referència en alguns dels seus actius. recordo que, al mandat passat, n'estava ben orgullós que altres municipis ens tinguesisn de referència quant al model de seguretat. Crec que ha estat així (de pas, amb la millora de l'autoestima) i prova d'això, segurament, és la la nova sèrie de TV3, que se suma a l'embranzida del Maresme i la seva capital en la seva projecció.
:
Tres exemples ben propers són el recent acte de beatificació de Josep Samsó, per al qual recomano la crònica de Manuel Cuyàs a El Punt. El seu èxit organitzatiu i també el seu èxit quant al fons, que queda molt ben recollit (també a l'excel·lent articlet d'avui de Josep Puig i Pla a capgros.com), van situar la ciutat com a punt de referència mundial. L'endemà, per exemple, Benet XVI citava la ciutat i ho feia en català. Res no és casual, tampoc la importància que hi donà el President de la Generalitat, José Montilla, assistint a l'acte.
:
La visita de la diputada provincial Anna Hernàndez per presentar un nou espai ludic per la gent gran al barri de Cerdanyola i la visita de Pasqual Maragall, anterior President de la Generalitat, a diversos projectes pioners de la ciutat (Tecnocampus, Centre d'Alzheimer, horts urbans...), mostren no tan sols la vitalitat i capilaritat social dels projectes, sinó també el creixent interès que mostren.
:
Fotos: Romuald Gallofré, José A. Ricis i TCM.
: