dijous, de març 18, 2010

Un gran acord

:
L'aprovació del document Propostes per a la Mobilitat del Maresme [llegiu-lo aquí] és molt més important del que sembla. Per dues raons, fonamentalment. Primer, pel seu contingut, que marca el model de moblitat d'una comarca en què aquest aspecte ha esdevingut clau per a la seva configuració passada i futura. Una millor mobilitat no tant per anar millor a Barcelona, sinó precisament per no haver d'anar-hi, per ser més competitius, per ser més metropolitans, per ser menys perifèrics, és a dir, per millorar la nostra sostenibilitat en tots els sentits d'aquesta paraula (millora del transport públic viari i ferroviari, atracció d'inversions per al desenvolupament, regulació de la mobilitat via peatges, etc...). El recent acord Mataró-Granollers [vegeu nota, notícia a capros.com, crònica a El Punt i article de Miguel Guillén a MataroNoticies.cat] indica fins a quin punt aquestes perpectives milloren gràcies a les infrastructures de mobilitat que uneixen les dues ciutats des de fa ja uns anys.
:
En segon lloc, la importància de l'acord és simbòlica. per primera vegada, els principals partits d ela comarca arribem a un acord sobre aquest model. per desgràcia, ni ICV ni el PP s'hi han pogut acabar sumant, però el consens és prou ampli com per treure'ns del damunt una altra llosa important per aquest i altres projectes etsratègics d ela comarca: la manca d'acord en el territori, mancança que ens feia molt més febles.
:
I és que els projectes (Avinguda del Maresme, Línia Orbital Ferroviària, etc..) són ja sobre la taula, i amb finançament. Amb aquest impuls polític, hem avançat moltíssim. Una gran notícia.
:
  • El PSC destaca que l’acord del Consell Comarcal va més allà dels peatges (capgros.com)
  • Els maresmencs tindran descomptes de fins el 65% al peatge de la C32 (capgros.com)
  • Descomptes als peatges l'1 de juliol (TotMataro.cat)
  • Rebaixes als peatges des de l'1 de juliol (MataroNoticies.cat)
  • Acord històric (MataroNoticies.cat)
  • El Maresme pacta una reducció de peatges a la C-32, però només al sud de la comarca (El Punt)
  • Dia estratègic (baron.cat)
  • Santi Fontbona: “ hem signat un acord pel futur del Maresme” (socialistes.cat).
:
Foto: Els principals dirigents del PSC del Maresme valorant l'acord (R. Gallofré)
: