dimarts, d’abril 06, 2010

Acord per la mobilitat al Maresme | Prostitució *

A mitjan de març, el Consell Comarcal del Maresme va aprovar un acord, amb els vots del PSC, CiU i ERC, sobre el futur de la mobilitat a la comarca. L'acord, de caràcter històric, prioritza la les infastructures viàries i ferroviàries que necessita el Maresme, el transport públic i preveu la rebaixa fins el 65% de peatges (que podran arribar en un futur al 100%), des del dia 1 de juliol pels residents al Maresme. El document defineix la futura Ronda del Maresme, com a continuïtat de la Ronda de Mataró que s'ha de començar a construir ja. Aquesta Ronda es planteja com una via que inclogui connexions i enllaços amb els municipis de la comarca i que faciliti, així, el trànsit intern.

El text inclou la futura Línia Orbital Ferroviària que enllaçarà Mataró amb Granollers i la resta de ciutats de l'arc metropolitàTambé preveu els estudis per tal de millorar freqüències de pas dels trens així com les opcions per recuperar els trens semidirectes a Barcelona, i la millora de la connectivitat amb l’Alt Maresme i Girona. El pacte planteja solucions per connectar Barcelona i els municipis sense estació amb noves línies d’autobús, així com l’ampliació del carril bus des de Barcelona fins a Montgat, entre d’altres accions. Per últim, el document fa una referència explícita a la necessitat de convertir la NII en una via urbana com a complement imprescindible per millorar la mobilitat a la comarca.
:
L'Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha estat una figura clau de l'acord com a representant dels socialistes a la comissió que l'ha redactat. Per Baron (http://www.baron.cat/), "ara tenim elements de gestió de la mobilitat clars i explicitats” i es podrà avançar més ràpid en aquests objectius, gràcies a les planificacions en infrastructures que ha aprovat la Generalitat presidida per José Montilla.

Prostitució: s'ha de canviar el Decret

La recent polèmica sobre la possible instal·lació d'un prostíbul de grans dimensions a la ciutat, aturat gràcies a una suspensió de llicències prèvia a un Pla Especial que reguli aquestes activitats, ha posat de manifest les mancances del Decret de la Generalitat del 2002, que regula els locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució, i l'Ordre corresponent, per cert, signada per l'aleshores Conseller en Cap, Artur Mas, que obliga els ajuntaments donar llicències si compleixen els requisits. Consol Prados, diputada socialista al Parlament, així com també l'Executiva Nacional del PSC, han demanat que es canviï aquest Decret perquè pugui limitar-se les dimensions i la ubicació d'aquests establiments.

"Mentre el Govern Municipal treballa per resoldre aquesta situació, les temptacions de l'oposició els porta a crear més alarma, cosa que crea més tensió, però no resolt cap tema", ha dit Prados. "CIU no reclama més instruments, ni és valent, ni vol reconèixer que el decret que ells mateixos varen aprovar és insuficient". La diputada creu que "el PP actua amb una falsa moralitat i amb hipocresia, ja hem vist com un regidor havia de dimitir perquè havia mediat entre un promotor d'un prostíbul i l'ajuntament, i com el representant del PP al Consell Urbanístic Municipal és el mateix arquitecte que signa els plànols del promotor del prostíbul que havia obtingut la llicència". "Les actituds de CIU i el PP ens demostra que s'alimenten dels conflictes", ha conclòs. Consol Prados creu que "El Govern Municipal afronta el conflicte, governa, amb els instruments que té i reclamant els que necessita, per resoldre els problemes i defensant els interessos generals de la ciutadania".

:

* Article pel butlletí municipal MesMataró (abril 2010) com a portaveu de Grup Municipal Socialista.

Vegeu també el post Un gran acord.

Fotos: Dirigents del PSC del Maresme valorant l'Acord de Mobilitat al Maresme, amb Joan Antoni Baron en primer pla (Foto: Romuald Gallofré) i Consol Prados.

: