dilluns, d’abril 12, 2010

Entitats a locals de La Llàntia

:
Divendres passat vam signar els contractes amb quatre entitats que ocuparan els locals d'equipament que han sortit a La Llàntia [vegeu la nota], entre l'aparcament que dóna al carrer de la Boixa i la pista polisportiva que hi ha al capdamunt, al costat del nou Centre d'Atenció Primària del barri. És a dir, al mig de la intervenció més profunda que s'haurà fet mai a Mataró en un barri (vegeu aquest post de fa un any), amb una inversió de 11,5 milions d'euros en total, per encàrrec a l'empresa municipal PUMSA, que tinc l'honor de presidir.
:
Aquests locals van ser objecte del Fons Zapatero per als seus tancaments i equipació. Eel Fons, recordeu, pretenia generar llocs de treball dircetes amb la construcció i indirectes amb l'activitat. sens dubte, omplir de vida, de massa crítica, aquesta zona del barri, és la millor manera de refer les nostres estructures urbanes, també de la crisi.
:
Les quatre entitats, així, se sumen al teixit social del barri, que no és poc. Totes elles passen de ser perifèriques (ubicades en polígons industrials i acostumades al lloguer) a ser plenament urbanes, amb vocació de servei a la comunitat que els acull. Totes elles, amb voluntat de sinèrgia, com van demostrar el dia de la signatura. Totes elles, conscients del compromís mutu que significa un contracte d'arrendament.
:
No és la primera vegada que PUMSA arriba a a acords amb entitats ciutadanes perquè s'instal·lin en immobles que sorgeixen de reformes urbanes futures o pendents. Hi ha entitats a la Torre Palauet, a can Xammar i a l'Escorxador. Contribueixen, de fet, a l'enfortiment del teixit social del barri que les acull, a la millora de l'entitat, al rigor necessari per fer front als pagaments mensuals i a l'enfortiment d'un model, el model associatiu, que fa més capaços i més feliços, com a mínim ho fa possible, a les persones que, soles, no ho podrien pas ser tant.
: