dissabte, de maig 29, 2010

Fabricar vida?

Joan Majó, l'exalcalde de Mataró (i exministre d'Indústria), ens brinda setmanalment uns articles imprescindibles a l'edició catalana d'El País. D'una banda, perquè pretén aportar idees raonables a problemes actuals en l'àmbit d l'economia, lapolítica o la vida en general que semblen molt embolicats i sobre els quals hi recau una pluja de tòpics que els ignorants correm a creure.
:
De l'altra, Majó s'explica molt bé, és empàtic, dosifica el coneixement i se situa a la banda del ciutadà, del lector.
:
El darrer tema del que ha parlat, dimecres passat [aquí], és sobre la suposada fabricació de vida des d'un laboratori, com han corregut a tirular alguns mitjans de comunicació. Majó explica exactament què s'ha fet (i s'entén!) i posa aigua al vi als que creuen que han traspassat el llindar dels déus. De manera que "Lo que estamos viviendo no debe crear ninguna alarma. Sintetizar moléculas, modificar partes del ADN y sustituir partes de una célula son prácticas ya utilizadas. Haber integrado todo ello en un proyecto de gran complejidad es algo de un mérito extraordinario y prometedor, pero de momento no es algo que nos empuje a plantearnos qué es la vida, como algunos han pretendido y anunciado".
:
Per últim, recomano també el post d'Oriol Domingo a La Vanguardia [aquí] en el que narra un debat radiofònic sobre la possibilitat que els humans fóssim creadors d'humans. Antoni Puigverd -sol- alertava dels perills d'un adamisme, d'una perfecció irreal. De la seva tesi en vaig parlar un dia aquí.
: