divendres, de juny 11, 2010

CiU, pals a les rodes

El Ple de l'Ajuntament va aprovar dijous provisionalment el Pla de millora urbana de del centre comercial que hi ha d'haver al carrer Biada cantonada amb Alfons XII. Aprovada fa uns mesos inicialment (i pendent d'aprovació definitiva per part de la Generalitat) i, en el període d'exposició pública, no s'ha rebut cap al·legació. És clar que, enmig, hi ha hagut les explicacions necessàries quant als usos i volums que preveu el Pla, especialment quant a l'aparcament i els seus accessos, qüestió que preocupava amb raó no poca gent.
:
Vaja, que estem treballant cada dia per l'arribada d'El Corte Inglés amb les condicions que vam acordar. Amb tot els respecte al procés judicial en marxa, no treu això que haguem de treballar amb tenacitat.
:
A ningú no se li escapa, però, que la votació tenia tota una altra dimensió poítica. Era l'ocasió d'or perquè els que diuen que estan a favor de l'arribada d'El Corte Inglés (i admeten la presusmpció d'innocència dels que estem encausats) fessin el pas endavant que demana la ciutat i es posessin al costat dels que treballem amb fets (i amb riscos, pel que es veu) per aquesta arribada.
:
Joan Mora, cap de CiU, compromès des del principi amb el moviment que no volia la "locomotora comercial", com es veu a les fotos, va dir al mateix ple que ell no s'havia mogut mai d'allà mateix. Té raó. CiU va votar contar el Pla d'Ordenació dels Equipaments Comercials que acordava amb els sectors econòmics la instal·lació d'aquest equipament. El seu cap aleshores, que havia votat també contra el pla que protegia la nau catalogada que ara es traslladarà, ho deia ben clar. Mora, en irrompre a la campanya de 2007, demanava una 'moratòria' per "replantejar el procés" i encara fa un any va demanar aturar les obres que fan possible que vingui El Corte Inglés, aliniant-se amb la CUP i el PP.
:
En fi, segurament el Govern ho podria haver fet millor, sens dubte, començant per mi mateix. Però el que és indiscutible és que la direcció ha estat sempre la d'aconseguir aquesta gran inversió per la ciutat. CiU, al costat de la CUP i el PP, han fet exactament el contrari. La política no són paraules, tan sols; com en tot, són fets. I els fets són clars. Dijous tenien la darrera oportunitat per demostrar-ho.
:
Fotos: TotMataro.cat, Joan G. Jané i Joan Mora.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bassas, que malament que encaixes les critiques i que rápida que tens la ploma per criticar els demes. Un exemple de humildat cristiana, oi?

Ramon Bassas ha dit...

Només intento aclarir en quin context polític s'està emmarcant aquest tema.