divendres, de setembre 03, 2010

L'última de Mojedano


Ho va tornar a fer. El regidor Paulí Mojedano va difondre als mitjans una nota de premsa apòcrifa als mitjans en què titllava de 'negoci' el Centre de Formació i Prevenció (CFP) i ha sembrat sospites sobre el trasllat d'un centre d'acollida de menors als locals de la parròquia de la Mare de Déu de Montserat, a Mataró. Un centre de menors fins a 14 anys que presenten quadres de desestructuració familiar per diversos motius que es desdobla del Mas Sant Jordi, un equipament gestionat pel CFP fa més de vint anys al barri de Cerdanyola de forma modèlica (en parlen Capgròs i El Punt). El CFP, una entitat nascuda al anys setanta de la mà de Caritas i un grup de professionals que han fet una tasca lloablíssima que ara vol posar-se en entredit.

Mojedano, contra l'opinió de bona part del seu partit -ens consta-, per sort ,ha estigmatitzat aquest centre. Ho ha comparat amb la instal·lació d'un prostíbul, ha demanat mesures de seguretat (quin és exactament el risc? estar desemparat?), ha demanat que l'Ajuntament forci un canvi d'ubicació a una activitat perfectament compatible i legal (i d'iniciativa social privada), ha ngeat que hi hagi possibilitat de presentar al·legacions quan ha ventat els fantasmes enlloc de fer pedagogia.

Ahir va quedar clar al Ple, amb l'Alcalde Baron (i la regidora Carme Esteban) encapçalant la fermesa que hem mostrat la resta de forces polítiques en la defensa dels valors més elementals que haurien de presidir la convivència i la democràcia. Vegeu El Tot Mataró, Capgròs, El Punt i MataróNotícies (inclou àudio, molt recomanable, de la picabaralla dialèctica Baron-Mojedano)., que també ha fet editorial (aquí) N'estic molt orgullós, d'ells dos. Assumint, si cal, que podria haver-se millorat en alguns aspectes comunicatius (bo i que el detonant de la protesta fou precisament una comunicació municipal), això no treu que hi hagi barra lliure per denostar aquesta activitat.
Ja ho vam advertir. Se li ha de parar els peus. Ho vam dir quan intentava relacionar immigració i delinqüència també estigmatitzant barris de Mataró. Ho hem dit quan ha intentat polititzar un club de futbol; quan ha tingut actituds ambigües sobre els promotors de prostíbuls (fent veure que hi està en contra i mantenint al seu equip persones vinculades a aquest món d'una manera o altra, bo i la dimissió del seu número 2 demanada pel seu partit); quan s'ha ficat amb les creences religioses de l'Alcalde, etcètera. Aquest cabdill de l'ètica ha de canviar. O que el canviïn. O deixar-lo a la mínima expressió política a les properes eleccions.

Foto: Albert Canalejo