dissabte, de novembre 20, 2010

El canvi real, a Mataró* #garantiadeprogres


A les portes de les eleccions al Parlament de Catalunya és l'hora de fer balanç. I aquí no cap la llarguíssima llista d'actuacions del Govern de la Generalitat que ha presidit José Montilla (www.presidentmontilla.cat), però les podem agrupar en tres àmbits.

D'entrada, el desplegament d'un ampli programa d'inversions en matèria social, tant per preveure el que la societat reclama en aquests moments com per cobrir els dèficits que havien deixat els governs de CiU: més escoles públiques, més dotació per escoles bressol o diversos programes socials, culturals o esportius, nous centres de salut (ampliació Hospital, CAP La Llàntia o nou Centre de Salut Mental), la dotació de recursos pels barris gràcies a la Llei de Barris, nous jutjats, la nova caserna dels Bombers ,etcètera.

En segon lloc, una aposta clara per les infrastructures, la competitivitat i el transport públic, amb l'adjudicació recent de la Ronda de Mataró i l'accés previ per Rocafonda, la instal•lació de Cetemmsa al TecnoCampus, amb el nou Centre de Residus, amb noves línies de bus interurbà (a Granollers, a l'aeroport de Girona, etc.) i amb la millora del finançament del Mataró Bus.

I en tercer lloc, una mirada posada en el futur estratègic de Mataró, amb l'aprovació del nou Pla Metropolità, dels estudis previs a la Línia Orbital Ferroviària, amb la previsió d'ampliació del Port o amb el projecte de Ronda del Maresme.

Ara, a més del balanç, caldrà decidir cap on es va. Si cap a fer més canvis, si a ampliar la dimensió social i estratègica del país i les seves persones i ciutats, o tornar enrera. I els ciutadans tenen la paraula, com sempre. I per molts anys.

* article publicat al darrer número de la revista municipal MésMataró (novembre 2010) com a Portaveu del Grup Municipal del PSC.


Foto: El President Montilla, la Consellera Geli i l'Alcalde Baron a la recent inauguració del Centre de Salut Mental i Addiccions de Mataró (foto: Capgròs)