diumenge, de novembre 21, 2010

Les escoles de Mataró #garantiadeprogres



En l'etapa del Govern Montilla, seguint amb la planificació iniciada amb el Govern Maragall, Mataró ha estrenat quatre escoles de primària (nova Anxaneta, Antonio Machado, Mª Mercè Marçal, Montserrat Solà), que se sumen a les quatre més que han rebut per primer cop el recolzament en la inversió del Govern de la Generalitat. En obres també hi ha la nova escola l'Arboç (per persones amb disminució psíquica) i en fase d'adjudicació la Marta Mata. A nivell de planificació més immediata tenim l'escola Joan Coromines i, segurament, Molí de Vent, prop d'una altra escola bressol al barri de Cerdanyola. I queden per no massa més tard la recuperació com a escoles de les antiques fàbriques Fàbregas del paper i Fontdevila i Torres. Espectacular. I també cl sumar-hi els esforços per una educació de primera, com apuntava el conseller Ernest Maragall la setmana passada davant la nova escola Montserrat Solà (a la foto, el conseller amb la diputada Consol Crados; autor: S.F.).

Contrasta, i moltíssim, amb la nul·la planificació haguda pels governs de CiU, especialment el darrer, quan Artur Mas era conseller en cap i catalunya veia com venien un munt d'immigrnts en edat fèrtil que, presumiblement, feien advertir del creixement de la natalitat que efectivament hi ha hagut (i ja hi havia). Des del 1983 la Generalitat no havia fet cap més escola de primària a Mataró. I no s'havia cap rebut per construir noves escoles bressol. Aquesta manca de planificació i el fet que l'educació fos la darrea prioritat de l'equip d'Artur Mas ens fan preveure el pitjor en cas que torni.

Consol Prados i la violència masclista

Per cert, la diputada Consol Prados protagonitzarà l'acte Contra la violència: tolerància zero, el dimarts 23 novembre, a les 7:30 de la tarda a la seu del PSC a Mataró (Camí de la Geganta 109, bx.). Es fa amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista i és orgnitzat per la Secretaria de la Dona del PSC de Mataró.Us hi esperem.