dilluns, de novembre 08, 2010

Mataronins a la visita del Papa #b16bcn

Segur que me'n deixo, però ara voldria parlar de dos protagonistes de relleu que són de Mataró i que van formar part de la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família com a basílica que motivà la visita a Barcelona del papa Benet XVI aquest diumenge. El primer d'ells és el canonge Josep Anton Arenas, prefecte de Litúrgia (i, per tant, d'un paper importantíssim a la Missa conclebrada) i també president executiu per indicació del cardenal (que ostenta la presidència) de l'Obra del 'Nen Déu', la segona de les visites que el Sant Pare féu a la capital catalana.


El segon és el recent diaca Josep Rodríguez, a qui recordem per haver prestat els seus serveis a la parròquia de Sant Simó i Sant Pau, a Mataró, ciutat on viu i de la que (si no m'erro) n'és fill. Ell fou qui, m'imagino que per la seva més que apta veu, fou triat per llegir cantat el fragment de l'Evangeli de Sant Lluc previ a l'homilia.

Hi va haver més mataronins a destacar, començant pels seus rectors i religiosos, entre els que destacava Segimon Garcia, Vicari Episcopal i rector de Sant Josep, a Mataró, qui participà en l'aspersió dels murs, un dels rituals.  O unes quantes "Siervas" de Mataró en una de les ofrenes. Nombrosos convidats, dins i fora del temple, i una colla de professionals (com per exemple, l'Oriol Burgada de l'ACN) que van anar de l'antiga Iluro cap a la capital per no perdre's un moment com aquest.