dijous, de desembre 30, 2010

L'any de les concrecions *


Aquest 2010 ha estat l'any en què s'han concretat molts dels projectes previstos per aquest mandat. En primer lloc, davant els canvis socials, la ciutat ha desenvolupat un model propi de convivència, reforçat amb polítiques de cohesió per tothom: habitatges accessibles (6 promocions), noves escoles (treballant per 6 més), nous centres esportius (C. Euskadi,...), reformes a carrers i barris, nous equipaments, centres de salut i gent gran...

En segon lloc, davant els canvis econòmics -sobretot amb la crisi-, s'han dut a terme polítiques per a un nou model, basat en el coneixement i la innovació. El 2010 ha estat l'any del Tecnocampus (3 centres universitaris, 1200 alumnes...), estrenem l'Edifici del Rengle (30 mil m2 de superfície), hem obert la Nau Minguell o la Pl. de Cuba. En un marc de contenció fiscal. I esperant El Corte Inglés, procés encallat per uns pocs contra la voluntat de la majoria. A més, som a punt d'acabar amb els embussos amb la Rda. de Mataró, s'estan donant els passos per l'ampliació del Port i s'està planificant la Rda. del Maresme i la Línia Orbital, que esperem tinguin continuïtat amb el nou Govern Mas.

Per últim, s'ha treballat per incrementar el valor, l'autoestima i la capitalitat de Mataró. El nou projecte televisiu (reduint costos), el centre d'arts escèniques, l'avanç en el futur Museu a can Marfà, la nova Biblioteca, la Casa Capell, el trasllat del Shakespeare al cor de Mataró o l'elecció de la ciutat com a plató de sèries i films n'és una prova.



* Escrit a Capgròs que surt demà divendres com a Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró com a balanç del 2010. En digital, aquí.