dijous, de juliol 28, 2011

País petit



No pot ser que l'Alcalde faci una Crida demanant tolerància i respecte per tothom i a continuació etzibi que Catalunya és “aquest país petit que vol créixer com a poble sobirà, que vol anar més enllà i que vol exercir el seu dret a decidir”. A veure, als qui ens sembla que créixer com a poble vol dir, precisament, no caure en el miratge del sobrianisme (l'independentisme, deixem-nos de tonteries) no formem part de Catalunya? O és que és un país que alguns volen petit per tot?

Torna l'exclusió. Una manera d'entendre Catalunya segons la qual els que no aspiren a isolar-la no en són dignes. "Primer els de casa" no és una consigna només d'uns i prou, és a l'imaginari col·lectiu d'una idea excloent de nació, de pàtria, que curiosament recau sobre força gent "de casa", però que no en sembla digne als ulls d'alguns mal anomenats patriotes...

I avui ha estat pitjor. després dels lamentables fets de l'Anada a Ofici d'enguany, a l'alcalde no se li acut res més que atribuir-los als 'de fora'. Primer problema: negar que té un problema 'a dins' de la ciutat. Segon: recórrer al de sempre. el mal ve d'Almansa o del marroc, però sempre de fora. Tercer problema: qüestionar el caràcter obert de la Festa Major, molts de fora vénen a admirar-nos i a participar-hi, més respecte. Quart: sense els 'de fora' no hi haurien Santes (Juliana i Semponiana van ser evangelitzades per un grup d'immigrants africans al segle III), ni regidors que volen només 'els de casa' (i que viuen 'fora'), ni un alcalde 'de fora' que cada dia va i ve d'una altra localitat a fer d'alcalde. I que no per ser de fora (sí per amagar-ho) li donem la culpa del que fa malament.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

durant mes de 30 anys vosaltres heu estat gobernant amb les vostres tesis fent us de la mateixa arrogancia i soberbia fent comulgar a tothom amb el vostre discurs com si fos dogma de fe.

Ara que ho veieu desde l'altre banda es veu diferent, eh?

No soc ni de ciu ni del pp ni molt mes dels somniatruites del cup ni dels impresentables del pxc, pero crec que el que us ha pasat a les ultimes eleccions està molt be. Hi ha justicia divina despres de tot per castigar tanta arrogancia.

Anònim ha dit...

les tipiques tonteries de aquest lacai catolic del PSOE centralista.

Suissa es un pais petit i sobirá, com Lituania, Estonia, Croacia, Eslovenia la republica xeca o la republica eslovaca. entre tants. Tots son paisos petits i molts amb un nivell de infraestructures i economia netament inferior a catalunya. Pero tots son sobirans i son viables. Perqué catalunya tindria que ser menys viable si fos sobirana?,

els centralistes com tu us esteu equivocant del tot. EL PSC mante aquesta postura perque creu que li garanteix el vot de la emigració espanyola que va venir aqui durant la postguerra, pero oblideu que els fills d'aquella generació també tenen sentiments independentistes i si no sabeu evolucionar amb la nova genaració us desbancaran per la esquerra.

No hi ha com ser de mitja edat, catolic convençut i socialista nacionalista per apareixer com una autentica momia desfasada

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
Bé, no sé si és justícia divina... però jo defenso una societat amb discrepàncies, i que puguin expressar-se. I crec que tinc tot eldret, arrogant o no, a fer-ho. M'agradaria que palréssim del contingut.

- Anònim 2,
Ja veig que els que no pensen com tu són mòmies... aquesta és la catalunya que no vull

Anònim ha dit...

Es curioso. Yo pienso que nadie como el PSC construye el camino a la independencia. Otra cosa es que su discurso no sea formalmente independentista. Pero no hacen otra cosa que promoverla. Pero como pasa siempre con este tema, hay gente que os considera "botiflers" y otros que os vemos como el verdadero partido independentista. Vosotros (vosotros y el PSOE, claro está) sois los que habéis promulgado un estatuto que adelanta la independencia una generación por lo menos. A todos los independentistas que escriben por aquí y que os llaman más o menos "españolistas" les hago la siguiente pregunta: después del septenato Maragall-Montilla-Zapatero, ¿estamos más cerca o igual del objetivo de la independencia? Que lo miren con desapasionamiento. Una cosa es despreciar a Montilla por no ser de la raza --véanse muchos comentarios en foros tipo La Vanguardia u otros medios-- y otra es reconocer su aportación capital para conseguir por fin el objetivo ansiado. La independencia es inevitable, porque el PSC la quiere y el PSOE también --porque al fin y al cabo el "conceto" España se les antoja "facha" y "corruto", mientras el PP se limita a pedir perdón por existir y a rogar que no abran una cheka para meterlos dentro--. Me parece una mera cuestión de tiempo que Cataluña sea un estado soberano, aunque no vaya a pasar mañana. Sin embargo sí creo que hay una diferencia: la independencia del PSC será sin limpieza étnica (al menos física, sí lo es lingüística); la de otras opciones no lo tengo tan claro. Es más, estoy convencido de que algunos "intelectuales" (no pienso tanto en partidos, salvo algunos nuevos y marginales) verían con buenos ojos la existencia de campos de... reeducación.

Carlos ha dit...

Estic d'acord, independentment de si s'està a favor o no de la soberania catalana, no era el lloc adient. A mi també em va sonar malament que en un moment en el que haurien de fer pinya per celebrar tots junts unes festes de la ciutat es colés una consigna política tan controvertida i que introdueix unmmissatge d'exclusió...
No, no era el moment. De la mateixa manera que no era el lloc per a cridar contra PxC, ni contra les retallades, ni res d'això.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Crec que exageres força. Anar pel camí del mig té el risc que els altres t'acusin de ser de cada un dels extrems.

- Carlos
Hi estic d'acord. També penso, però, que això demostra que no hi ha crisi 'de la política'; potser fins i tot hi ha una excessiva politització.

Anònim ha dit...

Et sona un tal Montilla? era alcalde de Cornellà i vivia a Sant Just, ah no clar que Montilla està per sobre del bé i el mal.

Ramon Bassas ha dit...

Montilla no ho ha negat mai, com tampoc mai s'ha empadronat en un domicili que no és el seu per amagar que viu en altre poble... Patranyes que sí que fa l'alcalde actual de Mataró. impunement.