dimarts, de maig 08, 2012

El nostre Sarkozy (i 2)





Deia, al fil del que parlava ahir, que us volia dir una altra cosa. Volia dir que Mataró no ha estat pas una excepció en aquest discurs únic de les retallades, dels verbs sense complement directe (fer, ser i ajudar a fer... no sabem què) que és com dir de moure's sense direcció, però moure's molt, justament a l'estil del mandatari francès que acaba de perdre la seva reelecció. L'objectiu d'aquesta política és -almenys- triple. D'una banda, justificar la inacció a base de dir penquem molt, ens llevem a l'hora d'en Guardiola i sortim a la tele a cada catàstrofe per apressar-nos a culpar algú encara ...i de res de tot això ningú no en nota cap efecte. D'una altra, estigmatitzar l'oposició com a responsable de tota la crisi mundial... quan més et cal entendre't-hi encara que sigui per la migradesa del teu nombre de regidors. I, encara d'una altra, introduir alguns canvis... sobretot a l'hora de col·locar amics a costa de bons professionals o deixar projectes en la inanició. Heus ací.


No coneixem del Govern Mora, tampoc, cap horitzó d'esperança. No sabem què en pensen fer de les infrastructures clau pel futur de Mataró -fora de criticar que s'han de pagar- ara que ja estan fetes i algunes d'elles (com el Tecnocampus o l'edifici del Rengle) amb el mateix nivell d'ocupació que va deixar el Govern anterior. ¿On és l'alcalde que atrau empreses? És clar que si les ha d'atreure amb discursos catastrofistes ja ho entenc... ¿Per què es renuncia a revitalitzar la nostra platja amb projectes com el de l'antic Club Nàutic i ara discuteixen només sobre qui n'ha de pagar la demolició? ¿Com és que no treu rendiment a un actiu molt superior (i gens tòxic) a l'endeutament del qual es queixa a cada cantonada? ¿Per què es deixa inane un projecte d'ambició comarcal com m1tv per la manca de sintonia de l'alcalde Mora amb els seus correligionaris maresmencs (vegeu l'exacte article de Saül Gordillo)? ¿Quin futur creu que espera a les empreses de Mataró? ¿Com hi ajuda? ¿Per què tampoc el nou Govern ha sabut trobar més mesures d'increment dels ingressos que no siguin la pujada més espectacular dels impostos que mai haurà fet Mataró?

Sense rumb, sense lideratge, sense aliats... els meus companys del PSC a l'Ajuntament encara tenen l'esma de demanar-li a l'alcalde un nou pacte econòmic i social, una nova entesa que agrupi al voltant del comú totes les persones i agents que tenen alguna cosa a dir i a fer, que és com aquesta ciutat ha avançat. Amb grans consensos i ambicions a l'alçada d'aquests consensos... dels quals sempre s'ha autoexclòs aquest Alcalde que -encara que empadronat, hauria de dir-nos per quina raó- ni es digna a viure a la ciutat que governa. Tot això és el que han volgut treure's del damunt a França. I el que caldrà fer quant abans millor a llocs com Mataró.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ets un hipòcrita. en aquest mateix bloc quan eres al ajuntament i et van preguntar que feies per reactivar la economia, únicament vas ser capaç de dir que el corte ingles seria una locomotora que tiraria de la ciutat endavant. (òbviament, prenent als lectors del teu bloc per imbècils). I ara que ets a la barrera, no deixes de tirar-hi merda al alcalde... tu que has tingut molt a veure al forat econòmic del ajuntament. Quins collons i quina cara mes dura que tens.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Si ho vaig dir -que no crec- anava errat, precisament és el que intento dir aquí: el Govern té a les seves mans molt bons actius per recuperar l'economia... i sembla que no sàpiga què fer-ne.
M'agradaria que em diguessis quina "merda" tiro i en què exactament he tingut a veure amb aquest forat que esmentes, a veure si és que vam fer coses prescindibles o precisament en la direcció que et dic.
Si a banda d'insultar vols parlar, aquí em tens.